Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Social

Ministerul Educatiei incepe evidenta centralizata a diplomelor si certificatelor din sistemul preuniversitar

Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat, vineri, ca initiaza demersuri pentru a asigura evidenta centralizata a diplomelor si a certificatelor din sistemul preuniversitar.

Monica Cristina Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a dispus inceperea demersurilor pentru a se realiza o evidenta informatizata a actelor de studii din invatamantul preuniversitar. Astfel, in sistemul informatic, baza de date a Ministerului Educatiei si Cercetarii va fi interconectata cu Compania Nationala „Imprimeria Nationala” – S.A. (CNIN-SA), care va tipari actele de studii completate cu datele absolventilor, inclusiv cu fotografia candidatului.

Prin aceasta interconectare a bazei de date, vor fi tiparite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificarilor profesionale, precum si actele aferente examenului national de definitivare in invatamant. Mai mult decat atat, prin crearea acestui mecanism, Ministerul Educatiei si Cercetarii va avea o evidenta informatizata a actelor de studii la nivel central.

„In 2016, cand eram secretar de stat in Ministerul Educatiei, am realizat o analiza privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Nationala pentru tiparirea unor diplome de bacalaureat, analiza finalizata cu tiparirea diplomelor de bacalaureat de catre CNIN-SA cu datele absolventilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din pacate, urmatoarele guverne nu au considerat o prioritate in a avea o evidenta centralizata a actelor de studii si au abandonat initiativa”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

Aceasta initiativa se inscrie in demersurile ministrului educatiei si cercetarii, Monica Cristina Anisie, de a debirocratiza sistemul si de a eficientiza activitatea unitatilor de invatamant preuniversitar.

 

Stiri pe aceeasi tema

Nicolae Postavaru este noul presedinte al Consiliului din Ministerul Educatiei care propune alocarea locurilor la universitati

Ioana Badulescu

Adunarea Generala a procurorilor din DIICOT a respins modificarea Legilor Justitiei

Ioana Badulescu

CFR Calatori pune in circulatie trenuri directe catre Istanbul, Salonic si Sofia

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult