Ministerul Educației schimbă planul-cadru de acum 5 ani de la clasa pregătitoare-clasa a IV-a, fără să spună ce nu este bine acum și care e filosofia pe care o urmăresc noile planuri. Potrivit HotNews.ro, Ministerul a făcut o comisie care să revizuiască documentul cu materiile și numărul de ore din învățământul primar, chiar în timp ce profesorii trimit – tot la apelul Ministerului – manuscrise conforme actualelor planuri-cadru pentru ca ele să devină manuale.
Potrivit surselor HotNews.ro, scopul modificărilor nu are nimic de-a face cu interesul copiilor, ci cu afacerea manualelor: așa autoritățile pot schimba toate manualele școlare noi de la clasele I-IV, unele care nu au nici măcar 2 ani de când sunt pe băncile școlii.
Mai departe, noile manuale ar urma sa fie editate la EDP (Editura Didactică și Pedagogică), deși în acest moment nu există bază legală pentru acest lucru.
Potrivit surselor HotNews.ro, pasul următor ar fi printarea manualelor la această Editura a Ministerului Educației, iar miza centralizării editării și printării de manuale o reprezintă banii care vor fi investiți de Ministerul Educației în cumpărarea, anul viitor, a aparaturii care să permită printarea volumului uriaș de manuale școlare noi. Conform acelorași surse, anul acesta printarea ar fi programată să se desfășoare la o altă editură a statului.
Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial joi, 17 mai 2018, Ordinul nr. 3.631/2018 privind aprobarea componenței Grupului de revizuire a planurilor-cadru de învățământ pentru învățământul primar și a componenței Comisiei de validare a planurilor-cadru de învățământ revizuite pentru îmvățământul primar. Ordinul este semnat pe 2 mai 2018 de ministrul Educației, Valentin Popa.
Planurile-cadru de învățământ sunt documentele care decid ce materii fac copiii la școală și câte ore îi sunt alocate fiecărei discipline pe săptămână.
Citeste mai multe detalii pe HotNews.ro