Ministerul Educatiei, precizari privind data preconizata a examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 21, 2020 11:09

Ministerul Educatiei, precizari privind data preconizata a examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a facut o serie de precizari privind reluarea cursurilor, inchiderea anului scolar, dar si data preconizata de desfasurare a examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala. Monica Anisie a precizat ca in prezent nu poate fi avansata o data, dar in momentul in care Comitetul pentru situatii speciale de urgenta va comunica faptul ca nu este niciun pericol de imbolnavire pentru elevi, atunci cursurile vor fi reluate. 

„Specialistii au evaluat mai multe scenarii care tin cont de contextul pandemiei. Asteptam sa vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situatii speciale de urgenta si, in functie de ce ni se comunica, vom face publice scenariile. Preconizam sa incepem cursurile in momentul in care se incheie starea de urgenta. Asteptam sa vedem daca acel moment este unul prielnic astfel incat sanatatea copiilor sa nu fie pusa in pericol. Nu putem avansa o data, dar in momentul in care Comitetul pentru situatii speciale de urgenta ne comunica faptul ca nu este niciun pericol ca elevii sa se imbolnaveasca, atunci vom incepe cursurile (…)

Atat Bacalaureatul, cat si examenul de Evaluare Nationala, preconizam ca vor avea loc in luna iulie (…) Noi nu vorbim de amanare, ci de un calendar realizat de specialistii din ministerul Educatiei, realizat in asa fel sa nu afecteze in niciun fel situatia elevilor, care sunt pusi in fata acestor examene.’ a declarat Anisie.

‘Ministerul Educatiei a anuntat si a publicat programele pentru examenele nationale. Se gasesc si in Monitorul Oficial. Am convenit cu partenerii nostri educationali ca materia pentru Bacalaureat si pentru Evaluarea Nationala este cea de pana la finalul semestrului I. In orice situatie, in orice scenariu, anul scolar se incheie. In toate statele europene, anul scolar se va incheia mai tarziu”, a precizat ministrul Educatiei, Monica Anisie.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.