Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Social

Ministerul Educatiei, precizari privind un asa-zis „fake news” promovat de presa: Monica Anisie respinge categoric corelarea afirmatiilor

Ministerul Educatiei si Cercetarii a emis un comunicat de presa, marti seara, ca reactie la o informatie difuzata de unele televiziuni si publicatii de stiri, informatie considerata „fake-news” de oficialii ministerului. Amintim ca o declaratie a ministrului Monica Anisie a starnit polemici si titluri de tipul Ministrul Educației recomandă lecţii la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric sau Anisie, răspuns halucinant: Copii fără curent electric în case, școala online la televizor. Declaratia ministrului Educatiei, Monica Anisie, poate fi urmarita in imaginile de la sfarsitul articolului.

Ca reactie la discutiile iscate pe aceasta tema, Ministerul Educatiei precizeaza ca, in raspunsul sau, Monica Cristina Anisie a enumerat o serie de masuri luate in functie de situatiile specifice cu care s-a confruntat sistemul national de invatamant pe durata pandemiei.

In acest context, declaratia ministrului care vizeaza elevii din localitatile partial electrificate sau neelectrificate este urmatoarea: „Acolo unde nu a existat aceasta posibilitate, unitatea de invatamant a asigurat materiale de lucru pentru copii in asa fel incat sa continue invatarea”.

Prin urmare, corelarea afirmatiilor referitoare la emisiunea „Telescoala” cu o situatie regretabila in care se afla o serie de elevi reprezinta o denaturare crasa, pe care ministrul educatiei si cercetarii, Monica Cristina Anisie, o respinge categoric.

Va prezentam mai jos comunicatul integral transmis de Ministerul Educatiei: 

In vederea unei corecte informari a publicului, in contextul punerii in circulatie a diverse reactii tendentioase pe tema declaratiilor facute de ministrul educatiei si cercetarii, Monica Cristina Anisie, intr-o emisiune televizata, se impun o serie de precizari.

Ministerul Educatiei
Imaginea postata de Ministerul Educatiei pe pagina de Facebook

Prima si cea mai importanta precizare: afirmatiile vehiculate de diverse institutii mass-media reprezinta in acelasi timp o atribuire eronata si o completa rastalmacire a declaratiilor din emisiune.

Pentru conformitate, redam dialogul dintre moderator si ministrul educatiei si cercetarii, precizand in acelasi timp ca, in raspunsul sau, Monica Cristina Anisie a enumerat o serie de masuri luate in functie de situatiile specifice cu care s-a confruntat sistemul national de invatamant pe durata pandemiei. In acest context, declaratia ministrului care vizeaza elevii din localitatile partial electrificate sau neelectrificate este urmatoarea: „Acolo unde nu a existat aceasta posibilitate, unitatea de invatamant a asigurat materiale de lucru pentru copii in asa fel incat sa continue invatarea”.

Prin urmare, corelarea afirmatiilor referitoare la emisiunea „Telescoala” cu o situatie regretabila in care se afla o serie de elevi reprezinta o denaturare crasa, pe care ministrul educatiei si cercetarii, Monica Cristina Anisie, o respinge categoric.

Fragmentul de dialog in cauza este urmatorul:

„Moderator: Am identificat pana la ora actuala solutii pentru fiecare copil, si pentru cei defavorizati, i-ati luat in calcul si pe cei care nu au curent electric acasa, deci nu au cum sa se conecteze cu tableta la internet?

Monica Anisie: Bineinteles ca s-au luat si astfel de masuri, inca din perioada in care am fost in situatia de urgenta si cu totii am stat acasa si am desfasurat cursurile in sistem online.

Acolo unde nu a existat aceasta posibilitate, unitatea de invatamant a asigurat materiale de lucru pentru copii in asa fel incat sa continue invatarea.

Mai mult decat atat, Ministerul Educatiei a realizat in parteneriat cu TVR programul „TeleScoala”, program prin care am continuat pregatirea elevilor pentru examenele nationale. Si acum stim cu totii foarte bine ca aceste examene s-au desfasurat in conditii foarte bune, nu au existat probleme. Pot chiar sa spun ca au fost organizate mult mai bine decat in anii anteriori si elevii au putut sa-si sustina examenele pentru care, de altfel, s-au pregatit aproape un an de zile”.

Controversata secventa o puteti urmari de la minutul 4.30.

Stiri pe aceeasi tema

Cauza oficiala a mortii lui Dan Condrea: Pe certificatul de deces scrie politraumatism accident rutier

Bogdan

Cutremur in Romania incadrat de specialistii INFP la codul portocaliu

Cristiana Petrariu Bota

DEFINITIVAT 2019. Pe 24 iulie 2019 va avea loc proba scrisa la Definitivat, pe 31 iulie 2019 se vor afisa primele rezultate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult