Salariile profesorilor nu sunt o prioritate pentru Guvern. Cat de justificat este protestul din Invatamant anuntat pentru 1 iunie 2016?
Social

Ministerul Educatiei selecteaza profesori care sa evalueze proiectele de manuale scolare

Ministerul Educatiei selecteaza profesori care sa analizeze si sa evalueze proiectele de manuale scolare propuse de edituri. In acest sens, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat, prin Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), un apel pentru selectia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale scolare pentru clasa a V-a, valabile din anul scolar 2017-2018, informeaza institutia intr-un comunicat de presa. Procesul de selectie a candidatilor se va desfasura in trei etape.

Din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate in activitati de predare-invatare-evaluare in invatamantul preuniversitar, corespunzatoare ciclului de invatamant si disciplinei pentru care se evalueaza proiecte de manuale scolare. Misiunea evaluatorilor este aceea de a analiza si evalua calitatea proiectelor de manuale scolare propuse de edituri.

In comunicat se precizeaza ca prioritate vor avea cadrele didactice care fie detin gradul didactic I in domeniul disciplinei sau in domenii conexe celui pentru care se inscriu, fie au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare a proiectelor de manuale scolare/de abilitare curriculara/de evaluare de proces sau au titlul stiintific de doctor in aria de expertiza/arii conexe. Fiecare persoana isi va putea depune candidatura exclusiv pentru o singura disciplina din cele cuprinse in planul-cadru pentru clasa a V-a.

Vezi si: SALARII PROFESORI 2017. Profesorii vor primi doua salarii minime pe economie, un voucher de vacanta si vor fi mai multe gradatii de merit. Inca se lucreaza la grila de salarizare

Cei mai buni si mai iubiti 10 profesori din Romania au fost premiati la gala Merito

Procesul de selectie a candidatilor se va desfasura in trei etape: 13-31 martie (inscrierea candidatilor), 3-7 aprilie (selectia candidatilor) si 10-14 aprilie (anuntarea rezultatelor selectiei, individual, doar pentru candidatii selectati).

Alegerea componentilor grupurilor de lucru si comunicarea rezultatelor se vor desfasura exclusiv online, pe platforma www.rocnee.eu.

„Coordonatorii de discipline vor monitoriza activitatea grupurilor de lucru pe baza unor criterii de eficienta/performanta. In situatia in care vor fi cadre didactice care nu demonstreaza competenta si eficienta in activitatea desfasurata, acestea vor fi inlocuite pe parcursul anului scolar 2016-2017 cu alti membri, desemnati ca rezerve in urma procedurii de selectie. La incheierea sesiunii de evaluare a calitatii proiectelor de manuale scolare pentru clasa a V-a, activitatea cadrelor didactice cu statut de experti cooptati va fi analizata si ulterior va avea loc o actualizare a bazei de date”, mai precizeaza MEN.

Stiri pe aceeasi tema

Trenurile Constanta-Bucuresti vor fi suplimentate, anunta CFR

Cristiana Petrariu Bota

ICCJ a tras la sorti completul de judecatori care va da sentinta definitiva in dosarul presedintelui PSD, Liviu Dragnea

Ioana Badulescu

Meme Stoica, implicat intr-un accident rutier in timp ce era dus cu ambulanta la spital

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult