Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Social

Ministerul Educatiei va emite un ordin prin care scolile din Romania vor trece in sistem de invatare online

Ministerul Educatiei va emite un ordin semnat de ministrul Monica Anisie prin care scolile din Romania vor trece in sistem de invatare online, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat. 

Cresele si afterschool-urile raman deschise, in schimb ministrul Educatiei va emite ordinul general de trecere a scolilor in sistem online, a anuntat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

„Se creeaza posibilitatea ca ministrul Educatiei sa poata sa dispuna suspendarea activitatilor scolare care presupun prezenta fizica si continuarea lor in sistem online. Cresele si afterschool-urile raman deschise. Chiar daca in hotararea CNSU propunerea a fost generala, in cadrul sedintei de Guvern au fost discutii asupra acestei teme si a ramas ca afterschool-urile si cresele raman deschise. In rest, ministrul Educatiei, in urma ordonantei, va emite ordinul general de trecere a scolilor la invatamant online”, a spus Raed Arafat.

El a explicat ca prin ordonanta de urgenta se creeaza mecanismul prin care ministrul Educatiei poate sa emita ordinul de trecere la invatamantul online.

Ministerul Educatiei va emite ordinul
„Pana acum am avut un mecanism pentru scolile individuale, in care consiliul de administratie constata, inspectoratul si DSP propun la Comitetul pentru situatii de urgenta decizii la nivel local. Acum, fiind decizii la nivel general de trecere la cursuri online, este necesar sa se ia o masura nationala si aici se creeaza mecanismul prin care ministrul Educatiei poate, pe baza legala, pe baza ordonantei, sa emita acest ordin si sa treaca la invatamantul online”, a mai spus Arafat.

Tot prin aceasta ordonanta emisa de Guvern se reglementeaza obligativitatea muncii la domiciliu. Ordonanta prevede organizarea obligatorie a muncii la domiciliu sau telemunca, acolo unde este posibil acest lucru.

„Este obligatoriu ca orice institutie publica sau privata sa faca o analiza si orice activitate ce poate fi desfasurata prin telemunca sau la domiciliu sa se desfasoare in acest fel”, a mai spus Raed Arafat.

Noi masuri impuse in Romania
Romania intra in carantina partiala, de luni, 9 noiembrie. Toate scolile din tara vor trece in sistem online, angajatii – atat de la stat, cat si cei de la privat, vor lucra in regim de telemunca daca au aceasta posibilitate, iar masca de protectie va fi obligatorie in toata tara. Masurile au fost anuntate la capatul a trei zile in care s-au inregistrat cresteri spectaculoase ale numarului de cazuri noi de COVID.

 

Stiri pe aceeasi tema

Alarma falsa! Cei doi brasoveni nu au virusul Zika, insa Romania nu detine teste pentru depistarea virusului

Cristiana Petrariu Bota

Prima candidatura pentru functia de procuror-sef al DNA: Paula Tanase, procuror la Parchetul din Galati

Ioana Badulescu

Se redeschid teatrele, restaurantele si cinematografele. Ce masuri trebuie respectate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult