Romgaz
Economie

Ministerul Energiei cere Romgaz sa asigure stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016

Ministerul Energiei a solicitat Romgaz sa asigure stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016. Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri (MEIMMMA), precizeaza intr-un comunicat transmis presei ca prin intermediul secretarului de stat Bogdan Badea a cerut, miercuri, companiei Romgaz sa asigure stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016, destinate consumului populatiei si industriei. 

„Va recomand sa incepeti de timpuriu constituirea stocurilor de gaze pentru iarna, astfel incat sistemul sa fie pregatit pentru a face fata oricaror solicitari. Este important ca in depozite sa fie cantitati suficiente si sa ne asiguram ca nici populatia, nici industria nu vor avea probleme in alimentare. Iernile precedente au fost relativ usoare si, cu toate acestea, au existat momente dificile cauzate de diminuarea presiunii in retele. Trebuie sa actionam preventiv si sa stim ca avem intern capacitatea de a face fata unei ierni care ar putea fi geroasa si prelungita. Vreau sa ne pregatim pentru orice fel de situatie posibila”, a afirmat Bogdan Badea in cadrul discutiilor avute, miercuri, cu membrii din conducerea Romgaz.

In contextul intalnirii de la Medias, oficialul din Ministerul Energiei a verificat starea instalatiilor termocentralei Iernut, unitatea de productie fiind un obiectiv strategic din punct de vedere al echilibrarii sistemului energetic din Romania.

Romgaz este cel mai mare producator si principalul furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti /BVB/ si a Bursei din Londra (LSE). Actionar principal in cadrul companiei este statul roman, cu o participatie de 70%.

Incepand din anul 2013, Romgaz si-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producator si furnizor de energie electrica. Termocentrala ce apartine Romgaz are o putere instalata de 800 de MW si a avut in anul 2014 o cota pe piata de electricitate de 2,4%, potrivit datelor MEIMMMA.

Stiri pe aceeasi tema

STATISTICA: Cu cat au crescut preturile in luna octombrie

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul pregateste un pachet de masuri pentru mediul de afaceri. Care sunt masurile propuse

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Muncii anunta o majorare salariala de la 1 octombrie 2017 pentru agentii si ofiterii de penitenciare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult