Reactorul de la Cernavoda a fost oprit, centrala functioneaza cu o singura unitate. Premierul a trimis Corpul de Control
Economie

Ministerul Energiei cere urgentarea negocierilor pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Ministerul Energiei și compania chineză CGN au convenit să accelereze negocierile pentru reactoarele nucleare 3 și 4.  Noua conducere a Ministerului Energiei a avut, miercuri, o intalnire cu reprezentantii companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN), pentru a discuta despre proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si asumarea unui calendar de actiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect sa fie urgentate.

Discuțiile, purtate la sediul Ministerului Energiei, au vizat asumarea unui calendar de acțiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect să fie urgentate, ambele părți reafirmandu-si interesul pentru realizarea investiției de la Cernavodă, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Energiei.

“Negocierile durează de prea mult timp și este momentul să ne apropiem de o decizie. În perioada următoare, noua echipă a ministerului va acorda prioritate mersului negocierilor în vederea obținerii unui acord pentru dezvoltarea proiectului. Vom iniția în cel mai scurt timp un memorandum în Guvern pentru obținerea mandatului de negociere în relația cu CGN”, a declarat Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

La rândul lor, reprezentanții companiei chineze, conduși de directorul de proiect pentru România, au arătat că sunt mandatați pentru o negociere mai flexibilă în anumite puncte, astfel încât discuțiile să fie accelerate.

Construcția reactoarelor nucleare 3 și 4 la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, operată de Nuclearelectrica, este proiect de investiții prioritar pentru România, aflându-se în Programul de Guvernare actual.

Stiri pe aceeasi tema

Modificarile anuntate la Codul Fiscal au reusit sa bulverseze firmele si angajatii, sustine Asociatia Exportatorilor si Importatorilor din Romania

Ioana Badulescu

Banca Transilvania a avansat negocierile pentru preluarea Bancpost

Cristiana Petrariu Bota

Datoriile Hexi Pharma, catre un offshore din Cipru controlat tot de Dan Condrea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult