Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie
Economie

Ministerul Finantelor anunta ca Declaratia Unica se poate depune online. Formularul calculeaza automat cuantumul impozitelor si contributiilor

Ministerul Finanțelor Publice a anuntat ca Declarația Unică se poate depune online. ​Orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea, de astăzi, să le declare online prin intermediul formularului electronic inteligent al Declarației Unice disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

„Formularul calculează automat cuantumul impozitelor și contribuțiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat. Formularul poate fi accesat pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” (pfinternet.anaf.ro), rubrica Descărcare declarații. Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finanțelor Publice, iar înregistrarea este posibilă fără a fi necesară deplasarea la ghișeele ANAF”, informează MFP.

În acest sens, Ministerul a transmis prin poștă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conține toate datele necesare înrolării din confortul propriei case.

“Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa și semna și de deținătorii de certificate digitale calificate”, menționează sursa citată.

Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro.

Dacă Declarația Unică este depusă online până pe 15 iulie 2018 și plata obligațiilor se efectuează integral până la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acordă o reducere de 5% din suma totală datorată bugetului de stat, iar dacă suma datorată, stabilită la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este plătită integral până pe 15 decembrie 2018, se acordă o reducere suplimentară de 5% din suma datorată.

Principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice provin din activități independente, cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă, activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură și/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar, jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanță și festivaluri de poker și activitățile artistice și sportive, în calitate de artiști de spectacol sau ca sportivi.

Stiri pe aceeasi tema

Economia franeaza rapid din cauza scumpirii creditului si a cresterii ROBOR

Ioana Badulescu

Amnistia fiscala promovata de Guvern ar ajuta firmele lui Liviu Dragnea si Sebastian Ghita

Ioana Badulescu

TAXA AUTO 2016 va fi inlocuita cu doua taxe: Impozit si taxa inclusa in pretul carburantilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult