Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie
Economie

Ministerul Finantelor, detalii despre impozitul pe cifra de afaceri pentru companii, diferentiat pe trei praguri

Ministerul Finantelor a anuntat, joi, introducerea unui impozit pe cifra de afaceri pentru toate companiile, diferentiat pe trei praguri. Ionut Misa, ministrul propus al Finantelor, a declarat ca se va introduce impozitul pe cifra de afaceri pentru toate companiile, diferentiat pe trei praguri, respectiv de 1%, 2% si 3%.

„Cotele de impozit pe cifra de afaceri a companiilor vor fi trei. Astazi am luat in calcul, pornind de la impozitul de 1% pentru microintreprinderi pana in 500.000 de euro, ca aceasta cota sa creasca progresiv. Noi intentionam sa fie 1% pentru ceea ce exista deja astazi si 2% si 3%”, a declarat, joi, Ionut Misa.

Intrebat daca s-a consultat cu mediul de afaceri pe aceasta tema, Misa a precizat: „Companiile care vor declara ca nu mai fac investitii din aceasta cauza vor ajunge la concluzia ca vor avea un sistem mult mai facil din punct de vedere al documentelor si birocratiei. In plus, si din punct de vedere al diferentei de suma care ramane intre venituri si cheltuieli, acea suma va ramane la dispozitia agentului economic sa o foloseasca asa cum va dori”.

Acesta a adaugat ca se va face o analiza pe fiecare sector de activitate fiindca exista marja de profit distincta pe fiecare sector de activitate. Exista diferentieri de procente care depasesc 10% intre diferite sectoare de activitate.

De interes: Firmele vor fi obligate sa plateasca contributia pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim pentru toti salariatii. Guvernul Tudose anunta taxe si impozite noi

 Impozitul pe profit va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a firmelor de la 1 ianuarie 2018

Pilonul II de pensii se desfiinteaza. Ce se intampla cu banii celor care au cotizat si de cand se aplica masura

 

Stiri pe aceeasi tema

ANAF, anunt privind modificarea unor acte normative referitoare la documente administrativ-fiscale si procedurale

Ioana Badulescu

Topul national al firmelor din Romania, finalizat de Camera de Comert

Cristiana Petrariu Bota

ANAF, anunt de ultima ora pentru agentii economici

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult