Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%...
Economie

Ministerul Muncii anunta o majorare salariala de la 1 octombrie 2017 pentru agentii si ofiterii de penitenciare

Ministerul Muncii anunta o majorare salariala pentru agentii si ofiterii de penitenciare. Astfel, agentii si ofiterii de penitenciare vor primi incepand cu prima zi a lunii octombrie 2017 o majorare salariala de 10% aplicata la salariul brut.

Articol unic – Dupa alineatul (7) al articolului II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal- bugetare, se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu urmatorul cuprins:

“(8) Prevederile alin. (5) si (7) se aplica in mod corespunzator si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.”

Saptamana aceasta proiectul ar trebui sa intre in Guvern dupa cum ne-a informat ministrul justitiei. Aceasta formulare elimina si discutia cu data intrarii in vigoare. Mai jos prevederile care se vor aplica si angajatilor din penitenciare.

Extras Legea 152/2017 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare

(5) Incepand cu data de 1 octombrie 2017 se majoreaza cu 10% cuantumul brut al salariilor de functie ale politistilor din Ministerul Afacerilor Interne si unitatile/institutiile/structurile aflate in subordinea sa, cu exceptia celui care a beneficiat de majorari potrivit Legii nr. 250/2016.

(6) Incepand cu data de 1 octombrie 2017 se majoreaza cu 15% cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate in subordinea sa, precum si a celui care a beneficiat de majorari potrivit Legii nr. 250/2016.

(7) Majorarile acordate personalului din cadrul institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) si (6), se aplica la salariul de baza/solda de baza/salariul de functie cuvenit/cuvenita, al carui/carei cuantum nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, si se adauga la acesta/aceasta.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul da pamant si bani de casa celor care se muta la tara! Programul va fi aplicat in Macedonia din 2017

Cristiana Petrariu Bota

Romania trece luni la statutul de piata emergenta. Economic, noul statut este echivalentul aderarii Romaniei in UE

Cristiana Petrariu Bota

Neplata la buget a contributiilor si impozitelor retinute de patroni devine infractiune pedepsita cu inchisoarea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult