-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Politica

Ministerul Muncii, Claudia Costea, vrea sa introduca educatia sexuala in programa scolara

Ministerul Muncii sustine introducerea educatiei sexuale in programa scolara. Ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, a declarat, joi, ca trebuie introduse programe de educatie pentru viata in scoli, inclusiv de educatie sexuala. Pentru a sustine necesitatea programelor de educatie pentru viata, ministrul Muncii a dat ca exemplu statistici potrivit carora jumatate dintre tinerii activi sexual care au parteneri stabili nu utilizeaza mijloace contraceptive.

Claudia Ana Costea a facut aceasta declaratie in cadrul unei dezbateri care a fost organizata la Palatul Cotroceni, intitulata „Educatie pentru sanatate”, care promoveaza introducerea in curricula scolara a unei discipline separate pe tema sanatatii in randul tinerilor.

„Organele de specialitate ale administratiei publice locale si centrale (…) au obligatia sa deruleze in mod sistematic in unitatile scolare programe de educatie pentru viata, inclusiv educatia sexuala pentru copii”, a spus Claudia Ana Costea.

„Un sfert din adolescentii intre 14 si 17 ani se declara activi sexual, varsta medie de debut a vietii sexuale fiind de 15 ani si jumatate, potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. (…) Mai putin de jumatate dintre cei cu parteneri stabili utilizeaza in mod constant mijloace de protectie”, a afirmat Costea.

In luna octombie, si Ministerul Sanatatii a anuntat ca sustine introducerea acestei discipline. Ministerul Sanatatii a aratat, intr-un raspuns la apelul lansat de mai multe ONG-uri pentru introducerea orelor de educatie sanitara si implicit sexuala in scoli, ca sustine acest lucru, ca pe o masura obligatorie pentru dezvoltarea sanatoasa a generatiilor viitoare.

Peste 60 de organizatii neguvernamentale au lansat un apel de urgenta catre Ministerul Sanatatii pentru introducerea educatiei sexuale in scoli.

Stiri pe aceeasi tema

Un deputat al PNL a ajuns de urgenta la spital

Cristiana Petrariu Bota

Gorghiu cere demisia lui Oprescu si inlocuirea cu un primar de la PNL

Cristiana Petrariu Bota

Basescu: Putin va ajunge la gurile Dunarii in 2 ani. Pentru noi, totul e pierdut in Rep. Moldova

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult