Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%...
Economie

Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%

Ministerul Muncii a confirmat ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat că salariile unor bugetari vor scădea cu procente între 10 şi 40 la sută, cea mai mare scădere fiind în cazul preşedintelui României.

Ministrul Muncii a tinut sa precizeze ca în această situaţie sunt foarte puţini bugetari, fiind necesară această diminuare pentru a corecta dezechilibre, în condiţiile în care erau situaţii în care directorul unei instituţii din subordinea unui minister avea salariul de 13.000 de lei, iar directorul unei alte instituţii avea un salariu de 2.700 de lei.

Lia Olguta Vasilescu a susţinut, însă, că în cazul a 60% din bugetari salariile vor creşte, iar majorarea va fi etapizată, până în anul 2022.

”Preşedintele României va avea salariul tăiat pe legea salarizării, la fel şi miniştrii, alţi demnitari şi directori de instituţii cu salarii foarte mari. Noi am vrut să creştem salariile mici, adică la aproximativ 60% din bugetari. Vom face asta etapizat, până în anul 2022. Preşedintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Şi mie mi s-a tăiat salariul, la fel şi altor miniştri, pentru că salariile erau foarte mari. Toţi bugetarii vor avea o creştere pe brut la 25% de la 1 ianuarie 2018, echivalentul de 4% net”, a declarat Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Olguta Vasilescu a mai spus că 3% dintre bugetari aveau salarii foarte mari, peste salariul preşedintelui României, fiind vorba despre şefi de instituţii precum APIA, unde un director avea un salariu ce depăşea 13.000 de lei, în timp ce un director de instituţie din Ministerul Mediului avea 2.700 de lei salariu.

„Închipuiţi-vă că sunt doi directorii de instituţii din subordinea unor ministere, unul cu salariul de 12.000 de lei, altul cu 2.700 de lei. (…) Aceste dezechilibre trebuie corectate. Nu pot fi bugetari din sistem cu salari mai mare decât al preşedintelui României. (…) Sunt consilierii din Ministerul Sănătăţii care au salarii de 12.000-14.000 de lei, mai mari decât ale secretarilor de stat. Şi lor le vor scădea salariile. Prin această lege am încercat să aducem un echilibru. Unora le cresc salariile, sunt creşteri şi de 300%, etapizat, până în 2022, unora le rămân neschimbate, iar altora le vor scădea, dar sunt foarte puţini cei cărora le scad salariile”, a declarat ministrul Muncii.

Ea a precizat că scăderile vor fi între 10 şi 40%. În ceea ce priveşte salariile din Educaţie, ministrul Muncii a spus că vor fi creşteri cu 20% şi vor fi creşteri şi la salariile medicilor. Ministrul Muncii s-a referit şi la poliţişti, spunând că în cazul acestora nu este vorba despre scăderea salariilor, ci despre eliminarea unui spor: „Poliţistul era acasă şi aşteapta un telefon dacă se duce sau nu (la intervenţie -n.r.). Dacă se ducea primea bani, dar şi doar pentru că stătea acasă şi primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat”.

Stiri pe aceeasi tema

Italia a pariat pe viitorul economic al Romaniei

Cristiana Petrariu Bota

ANAF poate suspenda activitatea unei firme si pentru diferente mici de bani in plus sau in minus

Cristiana Petrariu Bota

Medicover si-a crescut veniturile in anul 2017 cu 19,6%. Achizitia Iowemed, retea medicala importanta din Constanta, a reprezentat un pas strategic important

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult