Comunicate

Ministerul Muncii: Furnizorii de servicii sociale, asteptati sa depuna cererile de licentiere

COMUNICAT DE PRESA MINISTERUL MUNCII – Furnizorii de servicii sociale acreditate sunt așteptați să depună cererile de licențiere. Ministerul Muncii amintește tuturor furnizorilor de servicii sociale că procedura de licențiere a demarat în data de 22 ianuarie 2015.

Măsura vine în urma aprobării standardelor minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, celor fără adăpost, tinerilor care au părăsit sistemul de protecție a copilului, persoanelor cu dizabilități, dar și altor categorii de persoane aflate în dificultate, a cantinelor sociale, precum și pentru serviciile acordate în comunitate sau în sistem integrat.

Potrivit Legii nr. 197/2012, furnizorii de servicii sociale au obligația de a deține certificat de acreditare și licență de funcționare pentru fiecare din serviciile pe care le acordă.

Iti recomandam si: Romania, exemplu de buna practica la nivel european in combaterea saraciei si promovarea incluziunii sociale

Astfel, furnizorii care au obținut certificatul de acreditare în baza Legii nr. 197/2012 trebuie să solicite licența de funcționare pentru serviciile administrate. Procesul de licențiere presupune verificarea respectării standardelor minime de calitate — cerințe minimale în privința eficacității și eficienței activităților desfășurate, în raport cu nevoile beneficiarilor, cu obiectivele asumate și cu rezultatele așteptate — în conformitate cu prevederile Legii asistenței sociale nr. 292/2011.

Precizăm că furnizorii de servicii sociale care, la această dată, își desfășoară activitatea în baza certificatului de acreditare eliberat conform Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.024/2004, au obligația de a depune cererile de acreditare pentru eliberarea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale și a licenței de funcționare a serviciilor acordate până la data de 31.12.2015.

Acordarea serviciilor sociale fără licență de funcționare constituie contravenție și este sancționată de către inspectorii sociali din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Până în prezent, din cei 2.116 furnizori de servicii sociale acreditați, au depus cereri doar 111.

Stiri pe aceeasi tema

Alex Giboi, nominalizat pentru a fi membru in Alianta Europeana a Agentiilor de Presa – EANA

Cristiana Petrariu Bota

Politia Romana, cu sprijinul Bitdefender si Europol, ofera un kit de recuperare a datelor infectate de ransomware

Ioana Badulescu

Metode si instrumente pentru dezvoltarea abordarilor antreprenoriale in universitati

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult