Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%...
Social

Ministerul Muncii precizeaza ca sistemul de contributii se va schimba. Cum vor fi afectate salariile

Ministerul Muncii precizeaza ca sistemul de contributii se va schimba, dar a punctat ca nu vor fi afectate salariile.  Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca se va schimba sistemul de contributii, insa asta nu va afecta niciun salariu. Prin aceasta schimbare se doreste o crestere a fondului de pensii.

Olguta Vasilescu a mai spus, intr-o interventie la Antena 3, ca salariul minim real in Romania este 1.750 de lei, rezultat dupa ce se platesc contributiile catre stat de 39,25%. Angajatul ia in mana 1.065 de lei din acest salariu, dupa ce isi plateste partea lui de contributii, iar angajatorul plateste 1.750 de lei, a adaugat ministrul Muncii.

”De la un salariu de 1000 de lei se plateste acum peste 26% catre bugetul de pensii. Doar o parte dintre ei merg in contul de pensii, adica 10,5%(…). Partea pe care o plateste angajatorul intra in cosul national”, a spus Vasilescu.

Ministerul Finantelor: De la 1 ianuarie 2018, contributiile sociale obligatorii vor fi datorate de angajat

”Schimband sistemul de contributii, intram pe 25% partea care se plateste la pensii, dar toti se duc directionat, pentru ca ii platiti dumneavostra, in contul de pensii personal. Asta inseamna ca va creste pensia pe care o veti avea”, a mai spus ministrul Muncii.

Potrivit programului de guvernare, salariul minim creste cu 100 de lei anual.

Anul viitor va fi 1.550, in 2019 de 1.650 de lei, iar in 2020 va fi 1.750 de lei, dar pe real, salariul minim de fapt va insemna 1.850 de lei anul viitor, 1.950 in 2019 si 2.050 de lei in 2020.

Articole asemănătoare

GCS anunta un bilant in scadere al cazurilor de coronavirus, dar numarul deceselor se mentine ridicat

Ioana Badulescu

Legea pensiilor: Varsta de pensionare, vechime in munca si conditii de pensionare

Lucy Ionesco

Locuinta de serviciu, bani pentru plata chiriei si cinci salarii la pensie sunt prevazute in noul Statut al personalului silvic

Lucy Ionesco