Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%...
Social

Ministerul Muncii: Procedura de acordare a indemnizatiilor si altor beneficii sociale trebuie schimbata

Ministerul Muncii ar putea schimba procedura de acordare a indemnizatiilor si altor beneficii sociale, in conditiile in care adeseori apar situatii paradoxale, precum cea in care nevazatorii detin permis de conducere. In prezent sunt 5,4 milioane de persoane care primesc indemnizatii si beneficii sociale. Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, marti, ca trebuie schimbat tot programul legat de serviciile sociale integrate si a promis ca in urmatoarele sase luni se va face ordine pe partea legata de prestatii si plati. 

Procedura prin care se stabilesc indemnizatiile si prestatiile trebuie schimbata, deoarece exista situatii paradoxale, precum cea in care unii nevazatori detin permis auto, a declarat ministrul Muncii, la Forumul Administratiei Publice Locale. Asadar, Ministerul Muncii ar putea schimba procedura de acordare de indemnizatii sociale si beneficii sociale in perioada imediat urmatoare.

Interesul este de a putea avea o imagine asupra platilor. As vrea sa ridic alta problema: vreau sa intelegem ca procedura prin care stabilim indemnizatiile si prestatiile trebuie schimbata. Avem 5,4 milioane persoane care primesc indemnizatii si beneficii. Avem situatii paradoxale: persoane nevazatoare care au permis de conducere„, spune Dragos Pislaru.

Ministrul Muncii a aratat ca Agentiile Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) fac doar un control de documente in ceea ce priveste potentialii beneficiari de indemnizatii sau prestatii sociale si ca cel mai important rol in filtrarea corecta a acestora il au primariile:

In acest moment, AJPIS-urile au o situatie paradoxala, in sensul ca ele primesc dosarele de la dumneavoastra, de la primarii. Dosarele vin si, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavoastra sunteti cu controlul primar si acesta e lucrul pe care trebuie sa il imbunatatim si sa il schimbam, tot programul legat de serviciile sociale integrate, in care sa avem asistent social, asistent medical, consilieri scolari in comunitati. Incepem de la cele marginalizate, pleaca de la ideea sa stim cu adevarat vulnerabilitatile oamenilor. Dupa ce ca nu avem bani, cei pe care ii avem ii cheltuim prost„, a mai precizat ministrul Muncii.

Dragos Pislaru le-a mai spus alesilor locali prezenti la Forum ca „administratia centrala si administratia locala sunt in aceeasi echipa si daca vom economisi bani la beneficii, vor exista bani la alte lucruri. Acesta este un mesaj important si da, vor fi eforturi in urmatoarele sase luni pe partea legata de prestatii si plati, vom incerca sa punem ordine, sa avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificarile, dar trebuie sa lucram impreuna. Este singura cale.”

Stiri pe aceeasi tema

Medic de la Spitalul Marie Curie, agresat de tatal unui copil in timp ce le comunica diagnosticul

Ioana Badulescu

Tanarul din Craiova acuzat de propaganda jihadista a fost retinut, miercuri va fi supus unei expertize psihiatrice

Cristiana Petrariu Bota

MApN modifica Statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor si propune ca militarii sa-si poata exprima opiniile politice in public

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult