Ministerul Public a finalizat analiza modificarilor aduse la Codul de Procedura Penala: 33 de articole prezinta elemente de neconstitutionalitate
Breaking News Social

Ministerul Public a finalizat analiza modificarilor aduse la Codul de Procedura Penala: 33 de articole prezinta elemente de neconstitutionalitate

Ministerul Public anunță, printr-un comunicat de presă, că a finalizat analiza modificărilor aduse Codului de procedură penală, „inclusiv prin consultarea unităților de parchet și a structurilor specializate”. În plus, sursa citată susține că a identificat 33 de articole de lege care prezintă elemente de neconstituționalitate, potrivit informațiilor prezentate de Parchetul General.

„În continuarea comunicatului de presă din data de 19 iunie a.c. (http://www.mpublic.ro/ro/content/c_19-06-2018-15-06), Biroul de informare și relații publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La nivelul Ministerului Public a fost finalizată analiza modificărilor aduse Codului de procedură penală, inclusiv prin consultarea unităților de parchet și a structurilor specializate, fiind identificate 33 de articole de lege care prezintă elemente de neconstituționalitate.

Articolele de lege criticate se referă la aspecte esențiale ale procesului penal, respectiv: prezumția de nevinovăție; caracterul echitabil și termenul rezonabil al procesului penal; dreptul la apărare; drepturile persoanei vătămate; drepturile inculpatului; efectuarea unei anchete efective.

Principalele observații au în vedere încălcarea standardelor privind calitatea legilor referitoare la claritate, coerență și predictibilitate, nerespectarea exigențelor în materie de redactare legislativă consacrate de jurisprudența Curții Constituționale, afectarea principiilor securității juridice și a încrederii legitime în dispozițiile legii prin lipsa de rigurozitate a unor texte.

Analiza aspectelor de neconstituționalitate identificate în cuprinsul legii de modificare și completare a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală poate fi citită accesând următorul link: http://www.mpublic.ro/sites/default/files/PDF/aspecte_neconstitutionalitate_cpp_1.pdf”.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis, dupa caderea Guvernului Dancila: Astazi a castigat Romania, dar batalia cu PSD nu s-a incheiat aici

Cristiana Petrariu Bota

Ultimele studii demonstreaza ca bebelusii s-ar putea odihni mai bine daca ar dormi separati de parinti

Delia Ion

S-a stins din viata Prof. Dr. Paul Stoicescu. Lumea pneumologica romaneasca a ramas fara unul din mentorii sai marcanti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult