Ministerul Sanatatii
Social

Ministerul Sanatatii a aflat dupa luni de zile ca nu se mai gaseste suflat de magneziu, un medicament vital pentru gravidele cu probleme

Ministerul Sanatatii a aflat dupa luni de zile de lipsa de pe piata a unor medicamente vitale. In afara de imunoglobulina, lipsa unui alt medicament ameninta viata pacientilor: sulfatul de magneziu, care poate salva viata gravidelor cu probleme. Medicamentul este folosit cu succes si in cardiologie, pneumologie sau ginecologie.

Medicul Diana Iordache, de la serviciul de ambulanta al Capitalei, a declarat pentru Televiziunea Romana ca de 9 luni nu se mai gaseste sulfat de magneziu, un medicament vital pentru femeile insarcinate aflate in stare de preeclampsie, una dintre complicatiile grave ale unei sarcini.

„Te simti intr-o situatie neplacuta sa nu ai tot ce iti trebuie, dar facem tot ce putem”, a declarat Diana Iordache, pentru TVR.

Situatia este aceeasi si in tara. Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de primiri urgente de la Spitalul Judetean Buzau precizeaza ca sulfatul de magneziu este folosit si in alte boli.

„E un medicament bun, care poate fi folosit in cardiologie, in pneumologie, in ginecologie. Acolo, nu prea are inlocuitor si acolo ar fi marea problema”, a subliniat el.

Compania Unifarm a precizat ca nu a aflat despre aceasta problema decat recent, nefiind notificata de minister. Abia acum, dupa ce Ministerul Sanatatii a cerut explicit, a aflat care este situatia si spera ca in 3 saptamani sa aduca dozele necesare in tara.

Articole asemănătoare

Ziua Mondiala a Prematuritatii. Diana Gamulescu, presedintele Asociatiei Prematurilor, ne vorbeste despre drama copiilor nascuti prematur in Romania: Ce copil sa dai la o parte ca sa oferi altuia sansa la viata?

Lucy Ionesco

Raed Arafat atrage atentia medicilor sa respecte programul in spitalele de stat: Vin la 8 si plec la 12, nu e ok la salariul primit

Ioana Badulescu

Intarzieri pe Aeroportul Otopeni din cauza zapezii, dar nu sunt curse anulate. UPDATE

Lucy Ionesco