Ministerul Sanatatii
Social

Ministerul Sanatatii a anuntat restructurarea Agentiei Nationale de Transplant. Legea transplantului a fost retrasa din „transparenta decizionala”

Ministerul Sanatatii a anuntat restructurarea Agentiei Nationale de Transplant. Legea transplantului a fost retrasa din „transparenta decizionala”. Ministrul Sorina Pintea a declarat, miercuri, că a fost gândit un plan de restructurare a Agenţiei Naţionale de Transplant, care să urmărească inclusiv transparentizarea procedurilor. Pintea a mai precizat că legea transplantului a fost retrasă din ‘transparenţă decizională’ deoarece că au fost nenumărate propuneri, ‘nenumărate contradicţii’ legate de forma care a fost prezentată.

„Art. 57, alin. (2) Alegerea receptorului apartine sefului echipei chirurgicale care efectueaza procedura de transplant uman, dupa consultarea cu ceilalti specialisti implicati.” – formularea controversată din proiectul legii transplantului, care a fost retras din transparență decizională. (Pe larg despre proiectul legii transplantului aici)

„Pot să vă spun doar că am gândit un plan de restructurare a Agenţiei Naţionale de Transplant. (…) Cu siguranţă trebuie restructurată. În primul rând, este vorba şi de transparentizarea procedurilor, de tot ceea ce se întâmplă acolo. Nu vreau să acuz pe nimeni, nu am acuzat niciodată, vreau doar ca lucrurile să meargă mult mai bine”, a afirmat Sorina Pintea.

Iti recomandam si: Despre femeia chirurg, cu Ioana – studenta la Facultatea de Medicina din Constanta: Medicina nu e doar carte, inseamna pasiune si suflet. INTERVIU

Ministrul Sănătății a adăugat că a discutat şi cu reprezentanţii Eurotransplant în vederea reluării negocierilor privind afilierea României la această organizaţie: „Am discutat şi cu cei de la Eurotransplant, am avut săptămâna trecută discuţii cu ei. Putem relua negocierile pentru că avem totuşi pacienţi mulţi pe listele de aşteptare. (…) Sunt mai multe organizaţii gen Eurotransplant în Europa şi fiecare are o cotizaţie anuală. Pe de altă parte, este foarte bine că s-a început transplantul pulmonar în România, este foarte important, este un mare pas înainte, spun eu, pentru că trebuia să facem şi asta.”

Ministrul Sănătății a arătat și că ordinul de ministru privind decontarea procedurilor medicale privind transplantul pulmonar va fi modificat astfel încât pacienţii care au suferit intervenţii în afara României să îşi poată continua tratamentul.

„Până la urmă va trebui să facem o modificare a Ordinului 50 astfel încât ei să îşi poată continua tratamentele pe care le-au început acolo unde a avut loc transplantul. Ordinul este neschimbat din 2004, deci categoric necesită updatări. Eu am dat un termen, în aproximativ două luni, având în vedere că este nevoie să se întrunească şi comisiile de specialitate, dar, până atunci, putem utiliza formularul E112 pentru deplasarea lor acolo unde sunt trataţi. (…) Cu siguranţă acest ordin va fi modificat”, a încheiat ministrul.

Stiri pe aceeasi tema

Accident feroviar in Hunedoara. Trenul Constanta – Arad a deraiat in localitatea Baiesti, in tren se aflau 120 de persoane

Ioana Badulescu

Liviu Dragnea: Craiova va fi legata de Bucuresti printr-un drum expres pana la finalul guvernarii Grindeanu

Delia Ion

Ancuta Macovei a fost arestata preventiv. Mita data sefei Directiei IT din ANAF era ascunsa in produse de patiserie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult