-2.9 C
România
5 decembrie 2021
Ministerul Sanatatii a suspendat taxa clawback pentru o perioada de pana la doi ani
Social

Ministerul Sanatatii a suspendat taxa clawback pentru o perioada de pana la doi ani

Ministerul Sanatatii a suspendat, printr-o ordonanţă de urgenţă, obligația de plată a taxei de clawback pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană. Suspendarea este pentru o perioadă de până la 2 ani, începând 1 ianuarie 2018.

Această măsură are ca scop asigurarea disponibilității permanente a tratamentelor cu medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană, suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi din bugetul Ministerului Sănătăţii. Astfel, vor fi evitate pe viitor situațiile cauzate de lipsa de pe piață a disponibilității acestor medicamente, situaţii care au impact direct asupra sănătății publice.

Pentru acoperirea deficitului bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate rezultat ca urmare a exceptării pentru o perioadă determinată de 2 ani a deținătorilor de autorizație de punere pe piaţă a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanţii legali ai acestora de la plata contribuției trimestriale, bugetul FNUASS se completează cu sume care se alocă de la bugetul de stat.

Stiri pe aceeasi tema

MApN ar putea introduce pregatirea militara voluntara pentru tineri. Legea Rezervistului Voluntar va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017

Cristiana Petrariu Bota

Accident pe Autostrada Soarelui, pe sensul Constanta – Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Trupul neinsufletit al lui Cristian Topescu va fi depus, joi, in Studioul 2 al Televiziunii Romane

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult