Ministerul Sanatatii
Social

Ministerul Sanatatii aduce precizari privind desfasurarea activitatii de transplant

Ministerul Sanatatii aduce o serie de precizari privind desfasurarea activitatii de transplant, dupa discutiile purtate in cursul zilei de sambata cu principalii responsabili ai activitatilor de transplant derulate in Romania. Intr-un comunicat transis la redactie, Ministerul Sanatatii precizeaza ca va demara consultari cu specialistii din domeniul transplantului pentru elaborarea unor proceduri clare referitoare la modul in care sunt alocate organele recoltate.

„Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a avut discutii in cursul zilei de sambata cu principalii responsabili ai activitatilor de transplant derulate in Romania. In urma informatiilor difuzate astazi privind o asa-zisa blocare a transplanturilor, Ministerul Sanatatii face precizarea ca nu exista niciun motiv pentru ca aceasta activitate sa fie intrerupta. Finantarea transplantului este continua, nu exista sincope, iar cadrele medicale implicate in acest domeniu au la dispozitie toate resursele necesare. De asemenea, procedurile pentru declararea mortii cerebrale sunt cunoscute de ani intregi si nici nu sunt puse in discutie in acest moment”, precizeaza ministerul in comunicat.

Oficialii din Ministerul Sanatatii precizeaza ca saptamana viitoare se vor incepe consultarile cu specialistii din domeniul transplantului pentru elaborarea si implementarea unor proceduri clare referitoare la modul in care sunt alocate organele recoltate.

„O activitate atat de sensibila din punct de vedere etic cum este transplantul, trebuie sa fie guvernata de transparenta si reguli elaborate de profesionisti a caror probitate profesionala este in afara oricarui dubiu si nu este umbrita de antecedente penale”, mai precizeaza biroul de presa al institutiei.

Totodata, Ministerul Sanatatii face din nou apel la responsabilitate pentru a se evita folosirea activitatii de transplant ca tema de campanie electorala.

Vezi si: Ministrul Sanatatii: Multi dintre managerii de spitale trebuie sa plece

Colegiul Medicilor: OUG 79/2016 incalca grav principiile deontologice si academice ce stau la baza activitatii medicale din Romania

Related posts

Participantii la fondurile de pensii din Pilonul II se vor putea retrage inainte de termen, dupa 5 ani de participare

Ioana Badulescu

Preotul care va face închisoare pentru evaziune: Ioan Poenar, condamnat pentru fraude de cinci milioane de euro !

Teodora Badescu

MApN ofera precizari despre posturile disponibile in 2017 pentru incadrare cu gradati si soldati rezervisti voluntari

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult