Ministerul Sanatatii
Social

Ministerul Sanatatii aduce precizari privind desfasurarea activitatii de transplant

Ministerul Sanatatii aduce o serie de precizari privind desfasurarea activitatii de transplant, dupa discutiile purtate in cursul zilei de sambata cu principalii responsabili ai activitatilor de transplant derulate in Romania. Intr-un comunicat transis la redactie, Ministerul Sanatatii precizeaza ca va demara consultari cu specialistii din domeniul transplantului pentru elaborarea unor proceduri clare referitoare la modul in care sunt alocate organele recoltate.

„Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a avut discutii in cursul zilei de sambata cu principalii responsabili ai activitatilor de transplant derulate in Romania. In urma informatiilor difuzate astazi privind o asa-zisa blocare a transplanturilor, Ministerul Sanatatii face precizarea ca nu exista niciun motiv pentru ca aceasta activitate sa fie intrerupta. Finantarea transplantului este continua, nu exista sincope, iar cadrele medicale implicate in acest domeniu au la dispozitie toate resursele necesare. De asemenea, procedurile pentru declararea mortii cerebrale sunt cunoscute de ani intregi si nici nu sunt puse in discutie in acest moment”, precizeaza ministerul in comunicat.

Oficialii din Ministerul Sanatatii precizeaza ca saptamana viitoare se vor incepe consultarile cu specialistii din domeniul transplantului pentru elaborarea si implementarea unor proceduri clare referitoare la modul in care sunt alocate organele recoltate.

„O activitate atat de sensibila din punct de vedere etic cum este transplantul, trebuie sa fie guvernata de transparenta si reguli elaborate de profesionisti a caror probitate profesionala este in afara oricarui dubiu si nu este umbrita de antecedente penale”, mai precizeaza biroul de presa al institutiei.

Totodata, Ministerul Sanatatii face din nou apel la responsabilitate pentru a se evita folosirea activitatii de transplant ca tema de campanie electorala.

Vezi si: Ministrul Sanatatii: Multi dintre managerii de spitale trebuie sa plece

Colegiul Medicilor: OUG 79/2016 incalca grav principiile deontologice si academice ce stau la baza activitatii medicale din Romania

Stiri pe aceeasi tema

Ce salariu va avea Patriarhul Daniel, dupa noua lege a salarizarii

Cristiana Petrariu Bota

Accident rutier cu trupa DJ Project pe DN7 in judetul Valcea. Cei trei membri au ajuns la spital

Ioana Badulescu

Ostarina actioneaza asemenea steroizilor anabolizanti si se afla pe lista substantelor interzise de WADA din 2008

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult