Ministerul Sanatatii, anunt pentru medici si sistemul de sanatate

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 30, 2017 12:07

Ministerul Sanatatii, anunt pentru medici si sistemul de sanatate

Ministerul Sanatatii Florian Bodog a vorbit, in cadrul emisiunii Realitatea Romaneasca, despre situatia actuala a sistemului de sanatate. “In Ministerul Sanatatii mereu au fost probleme, cunosc bine situatia”, a spus ministrul.

Insa, ministrul Sanatatii promite ca situatia se va schimba: vom avea noi spitale, salarii mai mari pentru rezidenti, noi centre pentru arsi, noi ambulatorii pentru analize si medici romani care se intorc in tara. Promisiunile nu se opresc insa aici: Romania va produce si exporta vaccinuri si va schimba legislatia privind persoanele cu probleme psihice.

“Sunt si medicii care doresc sa se intoarca in tara, insa rebuie sa le asiguram conditii de munca, deci un climat de siguranta”, a spus aceasta.

De asemenea, in ceea ce priveste lipsa medicilor din zonele rurale, ministrul Santatii a precizat ca, probabil, politicile de a oferi locuinta sau de a le plati chiria, nu sunt suficiente.

“Trebuie dublate de alte masuri precum cele mentionate mai devreme. La 100 km de Capitala sunt spitale care nu au medici, o clinica sta intr-un medic, iar cand medicul pleaca in concediu se inchide sectia”.

Intrebat cum s-ar putea rezolva acest sistem, Florian Bodog a spus ca “gandim un alt sistem de rezidential”. Mai exact, conform acestuia, rezidentul trebuie sa fie angajat al spitalului. “Daca rezidentul lucreaza in spitalul in care urmeaza sa primeasca post, poate il determinam sa ramana acolo”, a mai declarat ministrul Santatii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.