-3.2 C
România
1 decembrie 2020
Cadrele medicale din spitalele din Bucuresti ar putea primi locuinte de serviciu, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB din 4 mai
Social

Ministerul Sanatatii, anunt pentru medici si sistemul de sanatate

Ministerul Sanatatii Florian Bodog a vorbit, in cadrul emisiunii Realitatea Romaneasca, despre situatia actuala a sistemului de sanatate. „In Ministerul Sanatatii mereu au fost probleme, cunosc bine situatia”, a spus ministrul.

Insa, ministrul Sanatatii promite ca situatia se va schimba: vom avea noi spitale, salarii mai mari pentru rezidenti, noi centre pentru arsi, noi ambulatorii pentru analize si medici romani care se intorc in tara. Promisiunile nu se opresc insa aici: Romania va produce si exporta vaccinuri si va schimba legislatia privind persoanele cu probleme psihice.

„Sunt si medicii care doresc sa se intoarca in tara, insa rebuie sa le asiguram conditii de munca, deci un climat de siguranta”, a spus aceasta.

De asemenea, in ceea ce priveste lipsa medicilor din zonele rurale, ministrul Santatii a precizat ca, probabil, politicile de a oferi locuinta sau de a le plati chiria, nu sunt suficiente.

„Trebuie dublate de alte masuri precum cele mentionate mai devreme. La 100 km de Capitala sunt spitale care nu au medici, o clinica sta intr-un medic, iar cand medicul pleaca in concediu se inchide sectia”.

Intrebat cum s-ar putea rezolva acest sistem, Florian Bodog a spus ca „gandim un alt sistem de rezidential”. Mai exact, conform acestuia, rezidentul trebuie sa fie angajat al spitalului. „Daca rezidentul lucreaza in spitalul in care urmeaza sa primeasca post, poate il determinam sa ramana acolo”, a mai declarat ministrul Santatii.

Stiri pe aceeasi tema

UBER, O APLICATIE VULNERABILA? 50.000 de numere de inmatriculare de la Uber, sustrase intr-un atac cibernetic

Cristiana Petrariu Bota

ADRIAN DUICU ramane in inchisoare, decizia instantei supreme este definitiva

Cristiana Petrariu Bota

Ingerii lui Busu! Ei sunt medicii care i-au salvat viata: Paul Trasca, Eugen Tiereanu si Emilia Goanta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult