-6.8 C
România
23 ianuarie 2022
Ministerul Sanatatii anunta ca Romania va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-Covid din prima transa UE
Breaking News Social

Ministerul Sanatatii anunta ca Romania va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-Covid din prima transa UE

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi, ca Romania va primi aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima transa cumparata de Uniunea Europeana (UE), de acestea urmand sa beneficieze persoanele vulnerabile si categoriile profesionale. 

„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumatate din populatia Romaniei aproximativ si am mers pana la 10.700.000 de cetateni care ar trebui sa faca acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au incheiat contracte, sunt discutii cu mai multe firme, s-au incheiat contracte cu mai multe firme. (…) Romaniei, din prima transa de 30 de milioane de doze, ii revine 4%, in jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Tataru.

Intrebat cine va beneficia de aceste doze, ministrul a mentionat categoriile vulnerabile si cele profesionale, respectiv cele medicale si cadrele didactice.

Nelu Tataru a efectuat, joi, o vizita in judetul Prahova, mergand la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) si la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), in conditiile in care, in ultima perioada, medicii de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) au atras in repetate randuri atentia asupra faptului ca unitatea este supraaglomerata, personalul insuficient si la fel si aparatura folosita.

 

Stiri pe aceeasi tema

Angajatii din Invatamant aflati in concediu medical pierd aproximativ 20 la suta din venit, sustine FSLI

Ioana Badulescu

Misiune permanenta pentru cautarea pilotului disparut

Cristiana Petrariu Bota

Hotel Concordia, cladirea istorica unde s-a decis Unirea, lasata in paragina de toti primarii Bucurestiului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult