Ministerul Sanatatii ne recomanda sa evitam expunerea prelungita la frig si sa consumam alimente bogate in proteine, fructe si legume
Life

Ministerul Sanatatii ne recomanda sa evitam expunerea prelungita la frig si sa consumam alimente bogate in proteine, fructe si legume

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în zilele cu temperaturi scăzute să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Ministerul Sănătăţii arată într-un comunicat de presa că în cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi etc. Totodata, locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie încălzite corespunzător, MS arătând că trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

‘Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului’, se menţionează în comunicat.

Drumuri blocate sau inchise luni, 26 februarie 2018. Probleme pe drumurile din Dolj, Teleorman si Bacau, in Constanta porturile au fost inchise. DATE INFOTRAFIC

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

De asemenea, în această perioadă o atenţie specială trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare.

Stiri pe aceeasi tema

S-a lansat Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne, un proiect care militeaza impotriva traficului de persoane

Cristiana Petrariu Bota

BURLACUL 12 FEBRUARIE 2015. Andrei dezamagit maxim de una dintre concurentele acestui sezon

Delia Ion

Scrisoarea unui medic din Botosani, diagnosticat cu o boala incurabila, catre cei sanatosi: Nu ii izolati pe bolnavii de cancer!

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult