7.9 C
România
26 septembrie 2021
Ministerul Sanatatii
Social

Ministerul Sanatatii sesizeaza ANI pentru nereguli grave gasite la Agentia de Transplant

Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri, ca va sesiza Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru nereguli grave gasite la Agentia Nationala de Transplant. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a explicat ca deficientele au fost gasite in urma anchetei facute de Corpul de control al ministrului si a adaugat ca ar putea fivorba si de un posibil conflict de interese la Agentia de Transplant.

Acuzatiile fac referire la lipsa unui registru si a unei evidente privind organele prelevate, dar si o lista a donatorilor si beneficiarilor de organe, lucru care ar face imposibil un control. De asemenea, toate dosarele de transplant vor fi verificate, a precizat ministrul Sanatatii.

De asemenea, ministrul Sanatatii a mai spus ca transportul organelor care au fost prelevate s-a facut cu ajutorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, iar aceasta nu era autorizata, acreditata sa faca acest tip de transport special. Vlad Voiculescu a vorbit si de achizitii importante, dar neconforme la Agentia de transplant, semnate de un sofer din acea institutie, care are atributii, cu jumatate de norma, la Departamentul Achizitii. Vlad Voiculescu a spus ca sunt suspiciuni legate de modul in care au fost cheltuiti bani publici, in acest caz. Este vorba de un achizitia unui studiu de fezabilitate pentru care referatul necesar a fost semnat de soferul institutiei.

In fata Corpului de control al ministrului, soferul a declarat in scris ca nu a inteles ce a semnat, a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu. Astfel, ”vor fi sesizate organele penale pentru posibile fapte penale, fals si uz de fals”, a declarat seful de la Sanatate.

Nu in ultimul rand, ministrul Sanatatii il acuza pe doctorul Victor Zota ca ar fi semnat niste documente si ar fi luat niste decizii sub presiuni politice, din functia de ”coordonator”, iar aceasta functie nu exista.

In ce priveste situatia de la Spitalul Sf. Maria, ministrul Voiculescu a vorbit, din nou, despre indoielile pe care le are, cum ca aceasta institutie a fost acreditat in mod judicios si ca nu exista un contract cu un doctor specialist. In plus, Vlad Voiculescu a precizat ca a cerut Primariei Bucuresti sa permita Ministerului Sanatatii sa trimita Corpul de Control la Spitalul Sfanta Maria pentru a verifica achizitiile facute. ”Daca nu are nimic de ascuns”, sa dea curs acestei solicitari, a adaugat Vlad Voiculescu.

Stiri pe aceeasi tema

Proprietarii de animale afectate de pesta porcina africana primesc despagubiri

Ioana Badulescu

Sebastian Ghita nu poate fi retinut si nici arestat de DNA, a decis Camera Deputatilor

Bogdan

Cinci maimuțe au evadat de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult