4.8 C
România
20 octombrie 2020
Comunicate

Ministerul Transporturilor – Comunicat de presa

Ministerul Transpotruilor – Comunicat de presa: Ca urmare a accidentului de aviație în care a fost implicată, pe data de 31.10.2015, o aeronavă a companiei ruse Kogalymavia, care efectua zborul 9268, pe ruta Sharm el-Sheikh – Saint Petersburg, Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română, a decis aplicarea următoarelor măsuri suplimentare de securitate de către transportatorii aerieni români care efectuează zboruri cu originea pe aeroporturi din Egipt:

1. Verificarea adițională a antecedentelor echipajului, de către transportatorul aerian în colaborare cu autoritățile statului.

2. Neacceptarea la îmbarcare, pe aeroporturile din Egipt, a persoanelor care nu au călătorit la dus către Egipt și nu se află pe lista tour operatorului.

3. Realizarea unei verificări a identității pasagerilor la îmbarcarea în aeronavă prin verificarea pașaportului cu cartea de îmbarcare și lista transmisă de tour operator

4. Neacceptarea la îmbarcare a bagajelor de cală ale pasagerilor.

5. Neacceptarea la bordul aeronavei a altor persoane decât pasagerii.

6. Realizarea unui control al accesului la aeronavă, permanent, la toate ușile de acces care sunt deschise.

7. Realizarea unei supravegheri permanente a exteriorului aeronavei.

8. Realizarea unei supravegheri permanente a calei aeronavei și a procesului de încărcare a bagajelor de cală dacă acestea există, până la închiderea căii de acces.

9. Neacceptarea încărcării proviziilor de la bord pe aeroporturile din Egipt.

10. Neacceptarea încărcării mărfurilor și poștei pe aeronavele de pasageri pe aeroporturile din Egipt.

Aceste măsuri, deși îngreunează operarea de pe aeroporturile din Egipt, sunt necesare ca o precautie pentru protejarea cetățenilor români și a aeronavelor transportatorilor aerieni naționali.

Stiri pe aceeasi tema

ALDE – Comunicat de presa deputat Cornelia Negrut

Cristiana Petrariu Bota

Alex Giboi, nominalizat pentru a fi membru in Alianta Europeana a Agentiilor de Presa – EANA

Cristiana Petrariu Bota

Marian Cucsa, deputat ALDE: Desecretizarea protocolului SRI – Parchetul General, doar varful icebergului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult