Ministru german: Sanctiunile impuse de Donald Trump distrug locuri de munca si impiedica dezvoltarea economiei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 13, 2018 12:33

Ministru german: Sanctiunile impuse de Donald Trump distrug locuri de munca si impiedica dezvoltarea economiei

Sancțiunile impuse de Donald Trump distrug locuri de muncă și împiedică evoluția economic. Este opinia ministrul german al Economiei, citat de Reuters.

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a criticat sancțiunile impuse de președintele american Donald Trump, spunând că aceste măsuri distrug locuri de muncă și împiedică evoluția economică, iar Uniunea Europeană nu va fi intimidată de asemenea presiuni, relatează Reuters.

„Acest război comercial încetinește și distruge creșterea economică. De asemenea, crează noi incertitudini”, a declarat Altmaier, adăugând că cetățenii au cel mai mult de suferit, din cauza creșterii prețurilor.

„Acordul dintre UE și SUA ar trebui să fie doar primul pas. Scopul nostru este un comerț global cu taxe mici, protecționism puțin și piețe deschise”, a adăugat acesta.

„Nu vom lăsa autoritățile de la Washington să dicteze cu cine putem face afaceri și susținem menținerea acordului nuclear, care împiedică Iranul să dezvolte armament nuclear”, a menționat ministrul.

Statele Unite au declanșat un conflict comercial privind taxele vamale asupra importurilor, menite să protejeze locurile de muncă ale americanilor de practicile incorecte ale țărilor din Europa, Chinei și alor puteri mondiale.

Conflictul a fost amplificat de sancțiunile impuse de Donald Trump Administrației de la Teheran, care vizează și companiile europene care fac afaceri cu Iranul.

Uniunea Europeană a impus taxe vamale mai multor bunuri provenite din Statele Unite, după ce acestea au impus taxe pe importurile de oțel și aluminiu.

Donald Trump a amenințat că va impune taxe și importurilor auto, dar a ajuns ulterior la un acord cu UE pentru amânarea acestora, potrivit Mediafax.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.