Ministrul Apararii a facut o serie de precizari cu privire la reintroducerea stagiului militar obligatoriu in Romania

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 9, 2018 11:42

Ministrul Apararii a facut o serie de precizari cu privire la reintroducerea stagiului militar obligatoriu in Romania

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a facut o serie de precizari cu privire la reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, la Craiova, ca reluarea stagiului militar obligatoriu nu s-a discutat in Guvern sau la nivel politic si este putin probabil sa se intample in acest moment.

Ministrul Mihai Fifor a incercat sa explice declaratiile facute anterior cu privire la faptul ca stagiul militar obligatoriu este suspendat in Romania si nu anulat.

„Am vazut ca s-a rulat foarte mult aceasta informatie referitoare la stagiul militar, pe parcursul zilei de ieri (marti – n.r.). Unii au inteles-o exact cum am declarat, altii au dorit sa dea niste tuse la declaratia mea, dandu-i o alta tenta. Haideti sa explicam cat se poate de clar. Este putin probabil sa discutam despre reluarea stagiului militar obligatoriu in Romania, in acest moment, din varii motive. Ieri (marti – n.r.) am spus faptul ca stagiul militar obligatoriu nu este anulat, ci doar suspendat. Aceasta este legea si aici ne aflam. Asa cum am spus, nu ne gandim la reluarea stagiului militar obligatoriu, nu facem asta, in guvern nu s-a discutat, nu s-a discutat la nivel politic nicaieri“, a declarat Mihai Fifor.

Cu toate acestea, ministrul Apararii a tinut sa reaminteasca faptul ca mai multe tari membre NATO au luat hotararea reintroducerii stagiului militar obligatoriu.

„Este normal ca atunci cand discuti de ideea de a crea o baza pentru Armata Romaniei sa abordezi si astfel de subiecte, cu atat mai mult cu cat in context, in jurul nostru, sunt state care au reluat serviciul militar obligatoriu. Cel mai recent exemplu este cel al Suediei, care tocmai a reintrodus stagiul militar obligatoriu. Dar, revin si subliniez: nu s-a discutat la nivelul guvernului, la nivel politic, nu ne-am propus sa reluam stagiul militar obligatoriu“, a mai spus Fifor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.