Ministrul Culturii l-a demis pe coordonatorul Centenarului. Motivul: Lipsa unui concept unitar, a unor actiuni bine definite si obiective coerente
Politica

Ministrul Culturii l-a demis pe coordonatorul Centenarului. Motivul: Lipsa unui concept unitar, a unor actiuni bine definite si obiective coerente

Ministrul Culturii, George Ivascu, a dispus revocarea secretarului de stat Paul Cotîrleţ, responsabil de departamentul care organizează Centenarul. Motivul revocarii il reprezinta, potrivit unui comunicat de presa, lipsa unui concept unitar, a unor actiuni bine definite si obiective coerente. 

„Activitatea desfăşurată până în prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acţiuni bine definite şi nici criterii de selecţie, obiective coerente sau reprezentative astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanţabile” – constată ministrul, în condițiile în care au trecut deja trei luni din anul Centenarului, iar evenimentele organizate până acum nu au depășit nivelul unor expoziții sau proiecții de documentare video.

Ivascu a prezentat o analiza a stadiului actual al proiectelor si o evaluare a situatiei Departamentului Identitate Nationala (cu atributii in organizarea Centenarului Marii Uniri), precum si un document programatic privind strategia aniversarii Centenarului, continand conceptul, principiile, temele si tipurile de actiuni dedicate acestui mare eveniment.

„Activitatea desfasurata pana in prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, actiuni bine definite si nici criterii de selectie, obiective coerente sau reprezentative astfel ca, pana in prezent, nu se poate definitiva o lista finala a proiectelor finantabile. In urma acestei analize am putut constata inexistenta unei conceptii strategice in legatura cu activitatea Departamentului din cadrul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, in legatura cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat s-a constat ca fundamentarea ideilor si proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fise tehnice si a unei documentatii adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibila si legala evaluarea proiectelor si finantarea acestora”, a explicat Ministrul Culturii si Identitatii Nationale.

In urma evaluarii efectuate, ministrul a dispus reorganizarea Departamentului Identitate Nationala, in vederea cresterii eficientei, expertizei si profesionalizarii activitatii acestuia, si revocarea din functie a secretarului de stat Paul Claudiu Cotirlet, coordonator al departamentului.

 

Related posts

Elena Udrea, despre atentatele de la Bruxelles: Cine raspunde, Merkel, Hollande, Faymann?

Lucy Ionesco

Scrisoare din Diaspora catre Klaus Iohannis, dupa ce extremistul maghiar Csibi Barna a batjocorit tricolorul

Lucy Ionesco

Tariceanu ii cere lui Iohannis sa le demita pe sefa DNA, Laura Kovesi, si pe Livia Stanciu, sefa Inaltei Curti

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult