Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a demisionat din Guvernul condus de Theresa May

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 9, 2018 19:48

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a demisionat din Guvernul condus de Theresa May

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a demisionat luni, a anunţat biroul de presă al premierului Theresa May, transmite Reuters. După ce vineri premierul britanic obţinea suportul cabinetului pentru planurile sale de a părăsi Uniunea Europeană, ministrul pentru Brexit David Davis a demisionat din cabinetul Theresei May. 

Lovitura dată cabinetului May este cu atât mai puternică cu cât Davis este văzut drept unul dintre părinţii Brexitului, acesta fiind unul dintre cei trei miniştri care s-au luptat pentru ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

 Biroul premierului Theresa May a anuntat, luni, si demisia ministrului de Externe Boris Johnson.

În această după-amiază, prim-ministrul a acceptat demisia lui Boris Johnson ca ministru de externe. Înlocuitorul său va fi anunţat în curând. Prim-ministrul îi mulţumeşte lui Boris pentru munca sa‘, precizează comunicatul transmis prin email de biroul Theresei May.

Demisia lui Boris Johnson survine după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce Theresa May obţinuse acordul miniştrilor săi pentru strategia pentru Brexit.

Iti recomandam si: Ministrul pentru Brexit, David Davis, a demisionat din cabinetul Theresei May: Este foarte probabil ca directia generala de politici sa ne puna intr-o pozitie slaba de negociere cu UE

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.