Ministrul de Externe si ministrul pentru Afaceri Europene ii raspund lui Juncker, care a criticat Guvernul Dancila in presa germana

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 30, 2018 15:01

Ministrul de Externe si ministrul pentru Afaceri Europene ii raspund lui Juncker, care a criticat Guvernul Dancila in presa germana

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu si ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba reactioneaza la pozitia presedintelui Comisiei Europene, Jean Juncker, care a criticat Guvernul Dancila in presa germana. Melescanu si Ciamba declara ca presedintia Consiliului UE este un proiect de anvergura europeana si nu un instrument de lupta politica interna.

Intr-o declaratie comuna, cei doi ministri transmit ca eforturile insitutionale angrenate pe parcursul Presedintiei Romanei la Consiliul UE au fost si se mentin orientate catre acest scop comun, dezvoltarea si consolidarea proiectului european, deopotriva din perspectiva viziunii politice externe, cat si din punct de vedere tehnic.

Oficialii spun ca gestionarea Presedintiei Romanei la Consiliul UE este asumata pe deplin de catre Guvernul Romaniei, iar Executivul de la Bucuresti a facut si continua sa faca toate eforturile pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a mandatului.

„Intelegem responsabilitatea care ne revine in exercitarea unui asemenea mandat, precum si provocarile carora Uniunea Europeana trebuie sa le raspunda in acest moment important al evolutiei sale. Intregul aparat guvernamental a derulat un proces intens de pregatire pe toate componentele, atat cele legate de substanta dosarelor, agendelor de lucru, calendarelor de reuniuni, cat si pregatirilor logistice“, scrie in declaratia comuna a ministrilor romani.

Melescanu si Ciamba mai afirma ca Romania este pregatita din toate punctele de vedere sa duca la bun sfarsit acest deziderat, „fapt recunoscut inclusiv de presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, in termeni clari si neechivoci cu prilejul intalnirii de la Bruxelles cu reprezentantii Executivului roman“.

Declaratia comuna vine dupa ce presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a criticat in presa germana Executivul de la Bucuresti. Juncker pune la indoiala capacitatea autoritatilor romane de a conduce Uniunea Europeana in timpul celor sase luni de presedintie care incepe la 1 ianuarie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.