Politica

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a demisionat, nu inainte de a transmite o atentionare privind fondurile UE

Ministrul pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat, vineri din functie, nu inainte de a atrage atentia ca o provocare in acets an este „evitarea pierderii banilor europeni in Programul Operational Regional”. Marius Nica precizeaza ca beneficiarii au preferat sa faca proiecte pe bani de la stat sau din imprumuturi in loc sa atraga fonduri europene.

Marius Nica mai arata ca si „rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari” este una dintre provocarile viitorului ministru al Fondurilor.

Potrivit unui comunicat de presa, in cele trei luni de mandat, ministrul pentru fonduri a semnat contracte de finantare in valoare totala de peste 4 miliarde euro. In aceasta perioada au fost lansate apeluri de proiecte in valoare de 2,3 mld. euro (bani europeni) si au fost programate pentru lansare in urmatoarele trei luni alte apeluri in valoare de 2,4 mld. euro fonduri europene.

„Decizia demisiei a fost luata avand in vedere contextul actual si va fi efectiva incepand cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligatiile oficiale implicate de vizita in Romania, saptamana aceasta, a unei delegatii a Comisiei Europene”, mai arata Marius Nica in comunicatul citat.

Marius Nica a fost consilier al fostului premier Sorin Grindeanu si, ulterior, a fost numit ministru al Fondurilor de fostul premier Mihai Tudose. Nica este considerat un apropiat al lui Tudose si i-a luat acestuia apararea in timpul scandalului cu Liviu Dragnea.

Stiri pe aceeasi tema

Iohannis a semnat decretul privind Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori din cadrul fiscal-bugetar pe 2017

Cristiana Petrariu Bota

Partidul Romania Unita, reactie la interzicerea arborarii drapelului romanesc la Sf. Gheorghe: Sa scoatem UDMR in afara legii

Cristiana Petrariu Bota

IOHANNIS: Nu vreau sa fiu nici un presedinte jucator, nici tatuc

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult