Ministrul desemnat al Sanatatii, avizat in Parlament: Trebuie sa facem din sanatate un pacient sanatos. Avem nevoie de o strategie de resurse umane in domeniu

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 29, 2018 13:50

Ministrul desemnat al Sanatatii, avizat in Parlament: Trebuie sa facem din sanatate un pacient sanatos. Avem nevoie de o strategie de resurse umane in domeniu

Ministrul desemnat al Sanatatii, Sorina Pintea, a primit luni avizul in comisiile de specialitate din Parlament, prilej cu care a subliniat ca “trebuie sa punem pacientul in centrul sistemului”, evidentiind totodata ca solutiile pe termen mediu si lung sunt investitiile, debirocratizarea, eficienta in cheltuirea banilor si o noua strategie de resurse umane.

Sorina Pintea a vorbit si despre faptul ca este necesara intarirea capacitatii medicinei de familie, o lege a vaccinarii si despre faptul ca “avem o lege a transplantului care nu mai corespunde”.

Sorina Pintea a primit aviz favorabil cu 19 voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri.

“Trebuie sa punem pacientul in centrul sistemului. Pana la urma, sanatatea este un pacient care trebuie tratat. Vom face o comisie multidisciplinara, formata din minister, parlament, ONG-uri, asociatii de pacienti. Programul de sanatate pus la punct de PSD este un program generos.

Cred ca important pentru noi toti este sa intarim capacitatea medicinei de familie de a face ce trebuie sa faca. Mai grav este ca dupa rezolvarea problemelor acute din spital, mai ales pentru pacientii cronici, iesirea din spital inseamna uneori si moartea”, a declarat Sorina Pintea.

Alte declaratii facute la audierile din comisiile de sanatate:

– Legea vaccinarii – nu despre situatia daca o aplicam sau nu o aplicam, ci despre obligativitatea ei. Avem o lege a transplantului care nu mai corespunde. Pentru a da sansa celor care pleaca sa ii ajute pe cei care raman, dar asta inseamna transparenta si egalitate, pentru ca toti trebuie sa aiba sanse egale.
– Sunt foarte multe lucruri despre care as putea vorbi dar as prefera ca in timpul mandatului meu sa gasim solutii la rezolvarea acestora, transparent si legal. Sa nu mai vorbim de pacientii bolnavi de cancer, de aceste centre de radioterapie insuficiente.
– Sunt lucruri dureroase cu care trebuie sa ne confruntam si sa le rezolvam. In zona in care am lucrat, lucrez, m-am confruntat cu toate aceste probleme. Impreuna trebuie sa facem din sanatate un pacient sanatos. Avem nevoie de o strategie de resurse umane in domeniu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.