8.1 C
România
27 septembrie 2021
Ministrul Educatiei ia in calcul renuntarea la teze in acest an scolar si digitalizarea educatiei
Social

Ministrul Educatiei a semnat ordinul pentru suspendarea orelor ”fata in fata” pana pe 23 decembrie

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a semnat, marti, ordinul pentru suspendarea orelor ”fata in fata”, in perioada 9 – 23 decembrie, si derularea activitatilor in sistem online, informeaza institutia intr-un comunicat de presa.

”In conformitate cu prevederile ordinului nr. 6.122/7.12.2020, semnat de ministrul Monica Cristina Anisie, activitatile didactice care impun prezenta fizica a prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant prescolar, primar, gimnazial, liceal si postliceal se suspenda pentru perioada 9 decembrie – 23 decembrie 2020. Ordinul de ministru are la baza Hotararea Consiliului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) nr. 57/2020. In aceasta perioada (9 decembrie – 23 decembrie 2020), activitatile didactice se vor organiza, in continuare, in mediul on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului, precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobata prin ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 5.545/2020”, a transmis, marti, Ministerul Educatiei.

Potrivit institutiei, in cazul in care activitatile nu se pot desfasura in mediul online, inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si unitatile de invatamant preuniversitar au obligatia sa asigure resursele educationale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informationala si internet.

Conform structurii anului scolar 2020-2021, in intervalul 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 este programata vacanta de iarna.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, reunit in sedinta, luni seara a propus prelungirea derularii cursurilor in sistem online, pana in 23 decembrie, cand elevii intra in vacanta de iarna.

”Luand in considerare cresterea numaruui de persoane infectate la nivel national, precum si cresterea zilnica a numarului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitara a masurlor de prevenire, interactunea intensa si mobilitatea persoanelor, aspecte care genereaza o presuine constanta asupra capacitatii de gestionare a unitatilor administrativ-teriotoriale si a sistemului sanitar, CNSU adopta prezenta hotarare:
Art 1: Se aproba prelungirea suspendarii activitatilor care impun prezenta fizica a prescolarilor si elevilorin unitatile de invatamant si continuarea activitatilor didactice in sistem online, pentru perioada 9.12.2020 – 23.12.2020”, a transmis CNSU.

Stiri pe aceeasi tema

Prima runda de negocieri pentru desemnarea procurorului european. PE a optat pentru Kovesi, Consiliul UE pentru Jean Francois Bohnert

Cristiana Petrariu Bota

Legea privind venitul minim de insertie, publicata pe site-ul Ministerului Muncii

Cristiana Petrariu Bota

CARACAL. Anchetatorii au gasit bucati din alt cadavru ars langa casa lui Gheorghe Dinca

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult