-5.9 C
România
23 ianuarie 2022
Ministerul Educatiei
Examene

Ministrul Educatiei anunta inspectii in scolile intrate in scenariul rosu

Intr-un context sensibil pentru sistemul de invatamant din cauza pandemiei, profesorii care predau in scolile aflate in scenariul rosu ar putea avea parte de inspectii atunci cand sustin lectii online. Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca vor avea loc inspectii in scolile intrate in scenariul rosu, inspectii care vor avea rolul de a-i verifica pe profesori si invatatori atunci cand predau la distanta, transmit Stirile Pro TV.

Datele de conectare vor trebui transmise cu cel putin trei zile inainte de a se organiza inspectiile, insa profesorii nu vor sti exact momentul pe care inspectorul il va alege sa participe la ora. Unitatile de invatamant au primit procedura dupa care se vor organiza inspectiile.

„Cu toate acestea, profesorii nu vor sti cand va alege inspectorul sa intre la ora”, a declarat Monica Anisie.

Potrivit procedurii, inspectorul scolar primeste accesul la platforma online cu cel putin trei zile inainte de inspectie. Cu o zi inainte, are loc o proba de conectare.

Reporter: Daca se anunta cu 3 zile, profesorul poate sa se pregateasca mai bine?
Monica Anisie, ministrul educatiei: „Se anunta cu 3 zile inainte orarul pe care il are profesorul, ca inspectorul sa intervina la un anumit moment”.

Director adjunct „Mihai Viteazu”: „Interactiunea online este in sine mai delicata, de aceea oricine vine la inspectie va tine cont si de acest lucru. Nu-i poate taia capul unui profesor daca are o problema de relationare, comunicare, la un moment dat.”

Ministrul Monica Anisie a mai declarat, in cadrul emisiunii online “Viitor cu clasa” organizata de Pro TV, ca scolile vor avea fiecare in parte cate un IP de conectare pentru toate materiile, astfel incat elevii sa nu mai treaca de la o ora la alta pe alta platforma de invatare. Profesorii si elevii ar urma sa aiba un singur ID de conectare pentru toate materiile. In acest fel se va reduce si riscul aparitiei unor necunoscuti in lectiile online, sustine ministrul Educatiei.

In ceea ce priveste Biblioteca Virtuala si platforma digitala e-learning, unde profesorii vor avea la dispozitie materiale pentru orele online, ministrul Educatiei sustine ca acestea vor fi gata in luna noiembrie.

Recomandarea redactiei: Ordin al Ministerului Educatiei referitor la normele de desfasurare a orelor online. Printre prevederi, reducerea materiei si scurtarea orarului

 

Stiri pe aceeasi tema

Examen de admitere 2017 in institutiile militare de invatamant. Conditii de inscriere pentru candidati

Ioana Badulescu

UMF CAROL DAVILA, ADMITERE 2016 MEDICINA. Inmatriculare studenti admisi la Medicina si olimpici

Bogdan

Rezidentiatul si perspectiva sistemului medical din Romania, in balanta cu masurile Guvernului de a tine rezidentii in tara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult