-4.2 C
România
16 ianuarie 2022
PAVEL NASTASE MINISTRUL EDUCATIEI
Social

Ministrul Educatiei doreste ca limba romana sa fie inclusa in curricula scolilor din mai multe tari europene

Pavel Nastase, titularul portofoliului de la Ministerul Educatiei, a participat duminica la un eveniment organizat in Bucuresti cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni. Ministrul a dat o declaratie in care nu si-a ascuns dorinta ca limba romana sa fie inclusa in curricula scolilor din tarile in care comunitatea romanilor este una importanta si implicit numarul profesorilor care predau limba romana in strainatate sa devina tot mai mare.

Mai multi profesori de limba romana din strainatate au luat parte la eveniment dar si Andreea Pastirnac, ministrul pentru Romanii de Pretutindeni si Liviu Papadima, prorectorul Univerisitatii din Bucuresti.

Andreea Pastirnac a subliniat importanta suplimentarii numarului de profesori care predau limba romana in strainatate in conditiitle in care exista pericolul real ca „intr-un timp relativ scurt, tinerii romani sa aiba dificultati in a se exprima in limba materna”.

Ea a adaugat ca, in prezent, programul „Limba romana. Educatie si comunicare” se deruleaza in Marea Britanie si Italia, urmand sa continue in Spania.

Pavel Nastase a prezentat statistici privind studierea limbii romane in strainatate.

„Avem in momentul de fata 12.381 de elevi, avem 859 de grupe, 523 de scoli si 134 de profesori care predau limba romana. Iata o adevarata retea”, a afirmat el.

Nastase a vorbit despre importanta includerii limbii romane in programa unor scoli din strainatate. „Vrem sa extindem, ca limba romana sa fie inclusa in curicula scolilor respective, sa fie predata ca limba straina in tara unde sunt romanii nostri”, a spus ministrul.

Stiri pe aceeasi tema

Cristina Topescu a murit la varsta de 59 de ani. Jurnalista a murit acasa, cel mai probabil in somn

Cristiana Petrariu Bota

Vasile Dancu, reactie la posibila nominalizare ca premier PSD

Cristiana Petrariu Bota

Accident in Tunari. Un sofer din Prahova a murit lovit de trenul Galati – Bucuresti Nord

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult