14.2 C
România
25 februarie 2021
PAVEL NASTASE MINISTRUL EDUCATIEI
Social

Ministrul Educatiei doreste ca limba romana sa fie inclusa in curricula scolilor din mai multe tari europene

Pavel Nastase, titularul portofoliului de la Ministerul Educatiei, a participat duminica la un eveniment organizat in Bucuresti cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni. Ministrul a dat o declaratie in care nu si-a ascuns dorinta ca limba romana sa fie inclusa in curricula scolilor din tarile in care comunitatea romanilor este una importanta si implicit numarul profesorilor care predau limba romana in strainatate sa devina tot mai mare.

Mai multi profesori de limba romana din strainatate au luat parte la eveniment dar si Andreea Pastirnac, ministrul pentru Romanii de Pretutindeni si Liviu Papadima, prorectorul Univerisitatii din Bucuresti.

Andreea Pastirnac a subliniat importanta suplimentarii numarului de profesori care predau limba romana in strainatate in conditiitle in care exista pericolul real ca „intr-un timp relativ scurt, tinerii romani sa aiba dificultati in a se exprima in limba materna”.

Ea a adaugat ca, in prezent, programul „Limba romana. Educatie si comunicare” se deruleaza in Marea Britanie si Italia, urmand sa continue in Spania.

Pavel Nastase a prezentat statistici privind studierea limbii romane in strainatate.

„Avem in momentul de fata 12.381 de elevi, avem 859 de grupe, 523 de scoli si 134 de profesori care predau limba romana. Iata o adevarata retea”, a afirmat el.

Nastase a vorbit despre importanta includerii limbii romane in programa unor scoli din strainatate. „Vrem sa extindem, ca limba romana sa fie inclusa in curicula scolilor respective, sa fie predata ca limba straina in tara unde sunt romanii nostri”, a spus ministrul.

Stiri pe aceeasi tema

Jocuri de Putere, fara Rares Bogdan. Oreste: PSD a inhatat si Realitatea TV. Cozmin Gusa il scoate de pe post pe Rares Bogdan

Ioana Badulescu

Trenul Regal a ajuns in Gara Baneasa, dupa ce a refacut drumul parcurs in urma cu 150 de ani de Regele Carol I

Cristiana Petrariu Bota

Chelsea Londra – Steaua Bucuresti 1-0 (1-0) in ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult