7.9 C
România
26 septembrie 2021
Ministrul Educatiei ia in calcul renuntarea la teze in acest an scolar si digitalizarea educatiei
Examene

Ministrul Educatiei ia in calcul renuntarea la teze in acest an scolar si digitalizarea educatiei

In acest an scolar s-ar putea renunta la teze, a anuntat, luni, ministrul Educatiei Monica Anisie. In contextul in care tot mai multe unitati de invatamant trec in scenariul rosu, situatie care impune strict invatamant online, ministrul a mai spus ca se are in vedere si digitalizarea educatiei.

Informatia privind renuntarea la teze in acest an scolar a fost vehiculata de ministrul Educatiei si saptamana trecuta, intr-o interventie pe site-ul Stirilor Pro TV. Astazi, a reiterat ca nu este exclus ca in acest an scolar, elevii de gimnaziu si de liceu sa nu mai dea tezele semestriale. In prezent, 2.500 de scoli din Romania sunt in scenariul rosu.

Nu se stie deocamdata daca masura va fi aplicata de Ministerul Educatiei la nivel national sau doar in judetele unde situatia o va impune. Masurile se vor decide etapa cu etapa si vor viza doar anul scolar 2020 – 2021.

Totodata, ar putea aparea modificari si in privinta organizarii olimpiadelor scolare, astfel ca acestea s-ar putea desfasura exclusiv online. Masurile vor fi incluse intr-un ordin de ministru.

Totodata, ministrul Educatiei a vorbit, in contextul in care tot mai multe unitati de invatamant trec in scenariul rosu, care presupune strict invatamant online, despre digitalizarea educatiei.

“Digitalizarea educatiei reprezinta un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru”, a spus Anisie.

In opinia sa, digitalizarea este un angajament indraznet, o promisiune pentru generatiile viitoare pe care toti ministrii educatiei trebuie sa si-l asume in viitori ani, indiferent de culoarea politica.

Monica Anisie a reluat ideea referitoare la numarul profesorilor formati in aceasta perioada pentru dobandirea competentelor digitale, afirmand ca este vorba despre peste 90.000 de cadre didactice care au urmat cursurilor organizate de Casele Corpului Didactic.

Stiri pe aceeasi tema

BACALAUREAT 2016. Cum a fost primul examen de BACALAUREAT. Primele rezultate la Bacalaureat, o izbavire!

Cristiana Petrariu Bota

Inspectoratele scolare vor trebui sa transmita Ministerului Educatiei date privind modul de acoperire cu personal calificat si necalificat a catedrelor eliberate prin pensionare

Teodora Badescu

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: ADMITERE CECCAR. Examenul de admitere, pe 5 si 12 octombrie 2014

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult