Ministrul Educatiei, precizari privind recuperarea materiei. Se propune plata cu 100 de lei pentru fiecare ora remediala
Social

Ministrul Educatiei, precizari privind recuperarea materiei. Se propune plata cu 100 de lei pentru fiecare ora remediala

Numarul orelor de recuperare a materiei va fi in medie de 5 pe saptamana si vor varia in functie de evaluarile facute de profesori, care vor stabili de la caz la caz cat s-a pierdut din programa scolara, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, intr-o interventie telefonica la Digi4. Pentru a motiva cadrele didactice, ministrul a precizat ca ar putea fi validat la nivelul ministerului un cuantum de 100 lei pe ora pentru fiecare ora remediala. 

Elevii ar urma sa revina in banci pe 8 februarie, insa o decizie finala va fi luata pe 2 februarie, in functie de evolutia epidemiologica.

„Avem nevoie de cooperarea fiecarui cadru didactic pentru a sustine acele acte remediale pentru a recupra ce s-a pierdut in scoala online. E nevoie de solidaritate intre elevi, profesori si parinti mai mult ca oricand”, a declarat Cimpeanu, la Digi24.

El a precizat din nou ca scenariul hibrid nu va mai fi luat in calcul la inceperea semestrului al doilea: „Copiii care au contraindicatii medicale sau certificate medicale vor putea continua scoala online. Dintre cele 3 scenarii a disparut invatamantul hibrid pentru ca experienta ne-a aratat o calitate foarte slaba a actului educatioanl cand cadrul didactic trebuie sa predea si fizic si virtual”.

Numarul orelor remediale va fi de 5 ore pe saptamana, in medie

Numarul orelor remediale va fi de 5 pe saptamana, in medie, sustine ministrul Educatiei. „Sunt situatii in care elevii au pierdut mai mult sau in care elevii au asimilat mai mult si numarul de ore va fi mai mic”, a spus Sorin Cimpeanu.

Responsabilitatea functionarii in siguranta a scolilor va fi la ministerul Educatiei si la autoritatile locale. „Faptul ca aceasta decizie de redeschidere a scolilor a fost anuntata ieri, cu mult inainte de 8 februarie, are in vedere aceasta perioada de pregatire, inainte ca elevii sa ajunga din nou in banci. Limita dintre dreptul la sanatate si dreptul la educatie e foarte subtire. As vrea sa cred ca din perspectiva diminuarii riscului a fost o masura buna invatamantul online, dar educational elevii au de recuperat. Am afirmat public ca imi doresc deschiderea scolilor si a fost motivata aceasta dorinta de necesitatea unor acte remediale Pierderile suferite pe timpul predarii online sunt inevitabile si au fost accentuate de circumstante conjuncturale cum ar fi accesul dificil la internet, la examene, formarea cadrelor didactice sau disponibilitatea lor. Aceste pierderi nu pot fi reparate tot in online si am decalat cu 8 saptamani termenul la care situatia scolara pe primul semestru poate fi incheiata pentru a putea derula actele remediale”, a explicat ministrul.

Felul in care vor fi organizate orele remediale va fi decis la nivelul fiecarei scoli, de fiecare profesor in parte, dupa o evaluare.

„Orele de recuperare vor fi organizate de Ministerul Educatiei, inspectorate scolare, insa ajung la profesori, pentru ca pierderile au fost neuniforme si difera la scoala la scoala, de la elev la elev. Pot identifica aceste pierderi doar profesorii, in urma unor evaluari se poate vedea cat a pierdut elevul”, a mai spus Cimpeanu.

Bani pentru profesorii care vor sustine orele de recuperare

„Ministerul Educatiei trebuie sa organizeze acest proces si sa identifice sursele de finantare pentru aceste acte remediale. Pentru a motiva cadrele didactice ne gandim la un cuantim atractiv si cuantumul pe care-l avem in vedere, propus de mine, nevalidat la nivelul ministerului, e de 100 lei pe ora la fiecare ora remediala. Acest tarif e maximul corespunzator unui profesor cu peste 25 ani vechime in invatamantul preuniversitar. Cadrele mai tinere cu o experienta mai redusa in sistem ma astept sa fie motivate de aceasta posibilitate de recompensare a efoturilor, care nu vor fi mici”, a conchis Sorin Cimpeanu la Digi 24.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele CCR, comentariu surprinzator despre violul din Vaslui

Cristiana Petrariu Bota

Examenul de rezidentiat se va sustine pe 8 decembrie, in urma votului dat de deputati

Cristiana Petrariu Bota

Averea lui Vanghelie, luata la puricat de DNA! Doua imobile din declaratia de avere, sub sechestru

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult