Liviu Pop, despre remanierea Guvernului: Daca moftul presedintelui continua pe tema blocarii activitatii Guvernului, vom clarifica acest moft in Parlament, conform Constitutiei
Social

Ministrul Educatiei sustine ca scandalul privind legarea de glie a absolventilor de studii superioare se bazeaza pe o stire falsa

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat vineri, ca legarea de glie a absolventilor de studii superioare este o stire falsa, precizand ca in programul de guvernare al PSD si ALDE nu exista nicio intentie de a-i obliga pe absolventii de studii superioare sa ramana in tara.

„Răspunsul Ministerului Educației a fost foarte clar la interpelarea făcută de un deputat din Botoșani și am spus clar că orice decizie de genul acesta nu poate fi luată decât în Parlament, iar în programul de guvernare al PSD și ALDE cu care noi guvernăm nu există această intenție de a lega de glie, ca să vă citez pe dumneavoastră din mass-media, pe absolvenții de studii superioare”, a spus Liviu Pop, aflat la Galati.

Ministrul Educatiei a precizat că el nu a făcut niciodată această afirmație și că au făcut-o unii nemulțumiți din zona manualelor auxiliare.

„Nu am făcut această afirmație niciodată eu. Au făcut-o unii care poate în spate au fost deranjați de tăierea conductei cu dedicație pe zona manualelor auxiliare. Nu întâmplător acest scandal, această știre falsă, a început exact în ziua în care am cerut direcției juridice din minister să sesizeze organele abilitate cu privire la un fals pe care o editură îl face punând pe anumite coperți — ‘Aviz Ministerul Educației Naționale 2017’, neavând acest aviz”, a mai spus Liviu Pop, răspunzând unei întrebări dacă rămâne valabilă afirmația că absolvenții de studii superioare din România vor trebui să plătească dacă pleacă din țară.

Ministrul Liviu Pop s-a aflat vineri, la Galați, la sărbătorirea a 150 de ani de existență a Colegiului Național ‘Vasile Alecsandri’, ocazie cu care ministrul a dezvelit o placă comemorativă, amplasată pe zidul colegiului.

Totodată, Colegiul Național Vasile Alecsandri a primit din partea consilierului prezidențial Simina Tănăsescu ordinul ‘Meritul pentru Învățământ în grad de ofițer’ conferit de președintele României, Klaus Iohannis, precum și placheta și diploma aniversară Spiru Haret din partea Ministerului Educației Naționale.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Incendiu la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, unul dintre cele mai frumoase palate

Ioana Badulescu

AUSTRALIAN OPEN 2014: Simona Halep s-a calificat in sferturi unde o va intalni pe Cibulkova

Bogdan

Dosarul Colectiv a fost amanat din nou de Tribunalul Bucuresti din motive procedurale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult