Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie
Breaking NewsEconomie

Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat, joi seara, ca va face tot posibilul sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in data de 20 decembrie, in timp ce rectificarea bugetara va fi facuta pana la sfarsitul lunii noiembrie. 

„Incerc sa-l aduc (n.r. – bugetul) inainte de 20 decembrie, deci in acea perioada sa venim cu el in Parlament ca sa-l putem dezbate si sa fie aprobat. Rectificarea, in jur de 26-27 noiembrie, deci pana pe 30 noiembrie”, a afirmat Citu intr-o emisiune la Digi24.

Noul ministru al Finantelor a mai precizat ca rectificarea bugetara va fi facuta avand in vedere un deficit de 4%. „De aceea am vrut sa fiu foarte onest, sa spun tuturor si pietelor internationale, toata lumea trebuie sa stie: asta este situatia la acest moment. Intr-o saptamana jumatate voi avea mai multe solutii”, a subliniat Florin Citu.

„Incercam sa corectam astazi greselile PSD”, a raspuns Citu in fata declaratiilor alarmiste ale PSD privind depasirea tintei de deficit bugetar de 3%.

Citu a facut referire si la modul in care Eugen Teodorovici a gestionat finantele tarii.

„Este bine ca oamenii sa stie situatia reala si sa fim predictibili decat sa incercam artificii ca Al Capone. Nu am spus ca fostul ministru Teodorovici este Al Capone. Am spus ca metoda folosita este cea folosita de gangsterii americani care se ascundeau de fisc. Mie imi dau dreptate institutiile internationale pentru ca artificiile pe care le-a folosit Eugen Teodorovici sunt penalizate de rapoartele pe care le scrie Comisia Europeana despre Romania. Amanarea platii TVA pentru luna urmatoare ca sa poti sa bagi deficitul de forma sub 3%, pentru ca el era acolo, doar s-a amanat o plata, este penalizata de Comisia Europeana. In UE astfel de smecherii marunte nu sunt acceptate, oamenii lucreaza transparent cu informatii de baza”, a completat Citu.

 

Articole asemănătoare

Presedintia Romaniei, despre rectificarea bugetara a Guvernului: Un sabotaj grosolan, un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD

Ioana Badulescu

Procurorul general al Romaniei reactioneaza la propunerea lui Tudorel Toader de revocarea a sa din functie

Ioana Badulescu

Ce avere mai are Ion Tiriac: Profit de 2,6 milioane de euro cu Premium Auto

Lucy Ionesco