Ministrul Finantelor anunta controale ale ANAF la companiile mari si medii in 2019: Vor fi mai multe masuri

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 12, 2018 15:22

Ministrul Finantelor anunta controale ale ANAF la companiile mari si medii in 2019: Vor fi mai multe masuri

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, anunta controale la companiile mari si medii in 2019. Statul consuma foarte multe resurse cu verificari catre companiile mici, astfel ca trebuie schimbata abordarea, a declarat Eugen Teodorovici, precizand ca pe fiecare zona de interes va actiona prin ANAF. 

“Cred ca trebuie schimbata abordarea pentru ca lipsa de venituri la bugetul de stat vine in special de la contribuabilii mari si mijlocii, nu neaparat de la cei mici. Consuma foarte multe si nejustificat astfel de resurse umane si financiare (ANAF n.r.) pentru a gasi ceva ce nu justifica un astfel de act. Atunci marii contribuabili, mijlocii, pe fiecare zona de interes vom actiona ca si structurile statului. ANAF va face acele verificari, acel transfer pricing pe care stim ca, din pacate, le practica cu foarte mare talent multe dintre companiile din Romania”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finantelor a mai precizat ca nu se refera neaparat la companiile multinationale, ci la companiile mari si medii in general.

“Nu vorbesc de multinationale, vorbesc de marile companii. Vor fi masuri, mai multe, o sa vedeti cand prezentam Ordonanta cu masuri care sa echilibreze si sa conduca la un tratament corect in piata. Din pacate, intre companii exista o concurenta neloiala. Dincolo de relatia lor cu statul este in primul rand o relatie corecta intre companii in mediul privat. Verificam pentru ca legea sa fie respectata”, a mai aratat ministrul Finantelor.

Iti recomandam si: Firmele inca nu au o lege privind transferul contributiilor de la angajator la angajat si isi pastreaza reticenta legatura cu majorarea salariului brut cu circa 20%

Un milion de romani vor trebui sa redepuna declaratia unica la ANAF

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.