Sistemul ANAF, o problema pentru contribuabili. Fiscul are un numar mare de baze de date, insa care nu comunica intre ele
Economie

Ministrul Finantelor, avertisment dur pentru angajatii ANAF: Cei care nu isi indeplinesc corect atributiile vor fi concediati, indiferent cine se supara

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a transmis un avertisment dur pentru angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit caruia cei care nu isi vor indeplini corect atributiile la ghiseu vor fi concediati, indiferent cine se supara. „Daca vad lucruri de neconceput la ghiseu, acel om va pleca. Indiferent cine se supara”, a mentionat Teodorovici intr-o interventie la Antena 3. 

Ministrul Finantelor a spus ca nu va ezita sa-i dea afara pe angajatii ANAF care nu-si fac bine treaba, cu atat mai mult cu cat Declaraţia unică va fi depusă pana la 15 iulie de aproape un milion de contribuabili.

”Toţi vor fi online în 2019. Cine nu ştie, nu poate, va fi sprijinit. (…) Cu acest formular se va reduce numărul de personal, la fel costurile de operare la nivel de ANAF”, a spus Teodorovici, avertizându-i pe angajaţii Fiscului că dacă va vedea ”lucruri de neconceput” la vreun ghişeu, atunci ”acel om va pleca, indiferent cine se supără”, a declarat Eugen Teodorovici la postul Antena 3.

Iti recomandam si: Declaratia 600 va fi inlocuita cu un formular unic, care comaseaza sapte declaratii fiscale. Noul formular poate fi depus pana pe 15 iulie

Amintim ca pana la data de 15 iulie, 964.166 de persoane fizice vor trebui să depună Declaraţia unică la organele fiscale, în acest an fiind permisă şi depunerea fizică a documentelor, din 2019, urmând ca Declaraţia să fie trimisă doar online.

Ministerul Finanţelor a comasat şapte declaraţii fiscale în Declaraţia unică, respectiv D200 – veniturile realizate din România, D201 – veniturile realizate din străinătate, D220 – venitul estimat/norma de venit, D221 – norme de venit – agricultură, D600 – venitul bază pentru CAS, D604 – stabilire CASS persoane fără venit, D605 – stopare CASS persoane fără venit.

„Cele şapte declaraţii se comasează într-una singură şi se depune la un singur termen. Este o singură pagină. Am estimat un milion de contribuabuli care trebuie să depună această declaraţie. Un singur termen de depunere, un singur termen de plată. Se schimbă câteva lucruri esenţiale. Devii asigurat medical la momentul în care depui formularul şi nu la momentul în care plăteşti. Îţi asumi că eşti asigurat medical. Am căutat să evităm alte numere”, a declarat ministrul de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici la postul de televiziune Antena 3.

Foto: HotWeek.ro

 

Related posts

Sorin Grindeanu: Lotul 1 din Tronsonul 2 al drumului Expres Craiova-Pitesti va fi deschis inainte de Paste

Lucy Ionesco

Salariile medicilor, majorate cu 25% din 2017

Lucy Ionesco

Radulescu, BNR: Discutiile politice nu afecteaza deocamdata cursul de schimb. Dar vremea dobanzilor mici se termina

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult