Eugen Teodorovici
Politica

Ministrul Finantelor: Guvernul va incuraja munca, nu nemunca. Vor fi schimbari in zona de somaj, de asistati social si nu numai

Ministrul Finantelor, EUgen Teodorovici, a declarat, miercuri, ca Guvernul nu va mai incuraja nemunca, urmand ca in perioada urmatoare sa aiba loc o serie de schimbari in zona de somaj, de asistati social si nu numai, chiar daca „noua politica va parea mai dura”.

„Politica va fi schimbată, România trebuie să înceteze cu încurajarea nemuncii. Va fi schimbată chiar dacă va părea, poate, mai dură. Acesta este și apanajul unui partid de stânga, pentru că oamenii vor fi foarte mulțumiți – că sunt de stânga sau că sunt de dreapta – să vadă că Guvernul va încuraja munca, nu nemunca”, a spus Eugen Teodorovici.

„Nu e corect față de cei care lucrează și își țin familiile cu un efort substanțial… Deci o schimbare trebuie să fie, obligatoriu. Vor fi schimbări și în zona de șomaj, și în zona de asistați social, și nu numai acolo”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Un raport (asupra inflației) prezentat în noiembrie 2017 de Banca Națională arată că aproximativ 4 milioane persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani nu au, nu caută un loc de muncă şi nici nu desfăşoară o activitate pe cont propriu.nAcelaşi document indică faptul că doar 10% din populaţia inactivă ar fi disponibilă să muncească, dar nu caută o slujbă.

Dintre cei care nu lucrează, 46% au doar studii gimnaziale și 50% au studii liceale şi postliceale sau o şcoală profesională, pe ambele categorii oferta fiind deja excedentară, mai arată raportul BNR. De asemenea, o treime din populaţia inactivă este reprezentată de persoane în vârstă, mai dificil de (re)integrat, iar dintre tineri numai 80% sunt la şcoală, ceilalţi nefiind implicaţi în nicio activitate şcolară sau lucrativă.

Din rândul celor inactivi fluxul celor care intră sau care reintră în activitate este aproape nul în ultimii şase ani, mai indică raportul.

Stiri pe aceeasi tema

Tariceanu, despre invitarea in Senat a presedintelui Dumei de stat a Rusiei, Serghei Nariskin

Cristiana Petrariu Bota

Orban: PNL trebuie sa devina un izvor de propuneri legislative care sa faca diferenta intre noi si partidul aflat la guvernare

Ioana Badulescu

Sedinta de urgenta la PSD. Liderii din teritoriu cer miting pasnic de sustinere a Guvernului

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult