10.3 C
România
25 septembrie 2021
EUGEN TEODOROVICI
Politica

Ministrul Finantelor: Impozitul perceput de stat Bisericii Ortodoxe Romane va ramane tot in cadrul bisericii pentru activitati cu caracter social

Sumele pe care statul roman ar trebui sa le perceapa Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) sub forma de impozit vor ramane tot in cadrul bisericii pentru a fi folosite la activitati cu caracter social, a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, intr-o interventie la Antena 3. De precizat ca Eugen Teodorovici a fost un sustinator al impozitarii bisericii, transmitandu-le reprezentantilor BOR ca trebuie sa ajunga in secolul XXI.

„Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar in a sublinia mult mai bine si mai clar rolul acesteia pe care il are in societate vizavi de problemele cu caracter social. Adica, acele sume pe care statul teoretic al trebui sa le ia raman la Biserica. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani intreprinde activitati cu caracter social pe care statul le mentioneaza si anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilitati, oameni in varsta,”, a declarat Teodorovici la Antena 3.

Motivul pentru care Teodorovici vrea ca banii aferenti impozitului sa ramana tot la biserica este acela ca biserica a demonstrat ca poate gestiona cu succes problemele sociale, in timp ce statul s-a dovedit corigent in aceasta privinta.

„Repet. Asta a fost ideea. Discutam impreuna care sunt acele activitati pe care statul ar putea sa….(le impoziteze n.r.), dar suma respectiva nu o ia statul si ramane la nivelul bisericii, pentru ca Biserica a demonstrat foarte clar ca mult mai bine gestioneaza acest tip de probleme. Statul a dovedit ca este corigent la acest capitol, de a avea grija de probleme sociale, iar biserica a facut asta foarte bine in ultimii ani. (…) Astfel de actiuni, sa spunem, opresc acel curent negativ impotriva Bisericii!”, a subliniat ministrul Finantelor .

Intrebat despre modalitatea in care poate fi verificata Biserica daca a derulat acele activitati sociale, in conditiile in care oricum nu plateste impozit pe ceea ce vinde si pe serviciile pe care le ofera populatiei, ministrul Finantelor a raspuns: „E posibil sa se aplice o suma forfetara”.

Stiri pe aceeasi tema

Uniunea Europeana ar putea taia accesul Romaniei la fondurile europene, dupa iesirea Marii Britanii din UE

Ioana Badulescu

De ce nu accepta UDMR alegeri locale in doua tururi

Cristiana Petrariu Bota

Dancila a semnat, la New York, un acord cu Banca Mondiala care prevede cresterea accesului romanilor la servicii medicale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult