Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu se aplica in 2018, impozitul pe venit scade la 10% de la 1 ianuarie 2018
Politica

Ministrul Finantelor: Ordonanta intra in sedinta de Guvern de miercuri, avem toate avizele

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat luni ca ordonanta de urgenta privind noile prevederi fiscale, inclusiv transferul contributiilor sociale de la angajator la angajati, va intra miercuri in sedinta de guvern.

Misa a spus ca a avut o „discutie” cu premierul Mihai Tudose, care la randul lui „a purtat o discutie la partid” si s-a decis ca „miercuri (ordonanta) intra in sedinta de guvern”.

Intrebat de ziaristi daca aceasta ordonanta va include si transferul contributiilor de la angajat la angajatori, Ionut Misa a raspuns: „Daca ati citit ordonanta automat intelegeti ca e si eu cu transferul contributiilor”.

Ministrul Finantelor a precizat ca „in momentul de fata avem toate avizele”.

Chestionat cum comenteaza faptul ca premierul Mihai Tudose declara in dimineata zilei de luni ca nu crede ca in sedinta de miercuri va intra si „trecerea contributiilor de la angajat la angajator”, Misa a raspuns: „Nu stiu declaratia premierului de azi dimineata”.

„Dansul (premierul) mi-a spus ca a avut o discutie si la nivelul partidului si miercuri va intra in sedinta de guvern”, a subliniat Ionut Misa.

Ziaristii l-au intrebat pe Ionut Misa daca decizia a fost luata la partid sau la guvern. „Asta o sa il intrebati dvs pe premier”, a raspuns el, adaugand ca la sedinta de luni au participat, alaturi de el, premierul Mihai Tudose, liderul PSD, Liviu Dragnea, si secretarul general al partidului, Codrin Stefanescu.

Articole asemănătoare

Daniel Zamfir, senator PNL: Lupta premierului cu sistemul bancar e „un fas”! Ministrul Finantelor nu a trimis nici azi lista bancilor care nu au platit niciun leu impozit pe profit

Ioana Badulescu

Monica Macovei plateste cateva mii de euro pe sediul de campanie

Lucy Ionesco

Ce spune Dragnea despre posibilitatea demisiei premierului Dancila si a remanierii Guvernului

Ioana Badulescu