EUGEN TEODOROVICI
Economie

Ministrul Finantelor s-a intalnit la Washington cu reprezentantul FMI, caruia i-a dat asigurari ca nu sunt probleme cu economia Romaniei

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a reiterat fata de Fondul Monetar International (FMI) respectarea angajamentului Romaniei de a mentine deficitul bugetar sub 3%, la o intalnire cu directorul departamentului pentru Europa al FMI, Poul Thomsen, la Washington, indicand o crestere economica sustenabila pentru 2018 si urmatorii ani.

Teodorovici a participat, in perioada 20-21 aprilie, la Reuniunea de Primavara a Grupului Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, la Washington, SUA.

Ministrul i-a transmis sefului FMI ca masurile luate in acest an de Guvern vor asigura o crestere economica sustenabila pentru 2018 si pentru anii urmatori.

„Romania merge in directia buna, reluandu-si cresterea economica sustenabila bazata pe investitii. Dinamica veniturilor bugetare din trimestrul I 2018 este superioara dinamicii anuale prognozate pentru produsul intern brut (11,4% comparativ cu 7,9%, crestere nominala a PIB) fiind, cu exceptia celei inregistrate in trimestrul I 2015, cea mai ridicata post criza”, i-a spus Teodorovici lui Thomsen.

Ministrul Finantelor a mai discutat cu vicepresedintele Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Cyrill Muller, analizand impreuna portofoliul actual de proiecte aflate in derulare, finantate de banca in Romania.

Printre acestea se numara si proiectul privind modernizarea ANAF, care va fi continuat intr-o forma revizuita de Finante, „adaptata pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru contribuabili”.

Stiri pe aceeasi tema

Pretul petrolului a scazut in contextul cresterii productiei din SUA

Delia Ion

LEGEA SALARIZARII. Guvernul a anuntat ca va contesta la CCR modificarile la legea salarizarii

Delia Ion

NOUL COD FISCAL a fost adoptat de Parlament. Printre modificarile la Codul Fiscal: Reducerea TVA din ianuarie 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult