Iohannis il acuza pe Dragnea ca intineaza memoria martirilor romani de la Revolutie. Romania nu se va intoarce la epoca de neagra amintire a partidului-stat
Breaking News Politica

Ministrul Finantelor si ministrul Justitiei, primiti la Palatul Cotroceni de doi consilieri, nu de presedinte. Iohannis convocase o intalnire cu premierul pe tema rectificarii bugetare

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici si ministrul Justitiei Tudorel Toader au fost primiti la Palatul Cotroceni de doi consilieri si nu de presedintele Klaus Iohannis, care convocase initial o intalnire cu premierul pe tema rectificarii bugetare, adoptate ieri in sedinta de Guvern fara avizul CSAT. Viorica Dancila nu a dat curs invitatiei, ea fiind plecata intr-o vizita de doua zile in Spania.

In acest context, presedintele Iohannis a facut o miscare surpriza. Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, si pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au fost primiti de consilierii prezidentiali Mihaela Ciochina si Cosmin Marinescu, potrivit unei informari transmise de Administratia Prezidentiala.

“Ministrul Finantelor Publice si ministrul Justitiei au fost primiti la Palatul Cotroceni de catre Mihaela Ciochina, consilier prezidential – Departamentul Legislativ, si Cosmin Marinescu, consilier prezidential – Departamentul Politici Economice si Sociale”, anunta Presedintia.

Invitatia la consultari a fost adresata premierului Viorica Dancila, insotita de ministrii de resort. Premierul se afla insa incepand de joi intr-o vizita de doua zile in Spania, iar ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca, impreuna cu ministrul Justitiei, va merge la Palatul Cotroceni pentru a raspunde intrebarilor sefului statului.

Seful statului a adresat invitatia la consultari premierului Dancila miercuri, inaintea sedintei de Guvern in care Guvernul urma sa adopte rectificarea bugetara si in conditiile in care, cu o zi in urma, presedintele suspendase sedinta CSAT in care urma sa fie avizat proiectul de rectificare, solicitand un nou proiect.

Rectificarea bugetara a fost aprobata prin Ordonanta de Urgenta, fara avizul CSAT, fiind invocate decizii ale Curtii Constitutionale conform carora doar solicitarea vizului este obligatorie nu si existenta lui. OUG privind rectificarea bugetara si inca una privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial, desi un act normativ similar, de modificare a Legii CSM, aprobat in sedinta de Guvern, a aparut in MO miercuri.

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului Romaniei, doamna Vasilica -Viorica Dancila, prin care o invita pentru consultari, la Palatul Cotroceni, in data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, in temeiul dispozitiilor art. 80 si ale art. 86 din Constitutie, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu necesitatea rectificarii bugetului de stat pe anul 2018. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita. La aceasta intalnire au fost invitati si ministrii de resort”, a transmis miercuri Administratia Prezidentiala.

Stiri pe aceeasi tema

Rovana Plumb: Romania are fonduri europene consistente pentru infrastructura de transport, dar absorbtia banilor europeni se face cu ajutorul antreprenorilor, ei trebuie sa implementeze proiectele

Ioana Badulescu

Comisia Europeana a luat act de adoptarea noului Cod de Procedura Penala: Urmarim indeaproape, vom analiza

Ioana Badulescu

Rezultatele finale oficiale ale alegerilor europarlamentare 2019. Prezenta record la urne

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult