Ministrul Finantelor vrea ca romanii care lucreaza in strainatate sa aiba un singur permis de munca, valabil pentru o perioada limitata

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 27, 2018 15:18

Ministrul Finantelor vrea ca romanii care lucreaza in strainatate sa aiba un singur permis de munca, valabil pentru o perioada limitata

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a avansat ideea ca romanii care lucreaza in strainatate sa aiba un singur permis de munca, valabil pentru o perioada limitata, ca mai apoi sa isi caute de munca in alta tara. In opinia sa, ar trebui sa nu se mai permita reinnoirea permisului de munca, dupa primul permis, exemplificand ca o persoana care primeste permis de munca in Germania nu se va intoarce niciodata in tari precum Romania sau Croatia. 

Prezent la o dezbatere la Parlament, Teodorovici a declarat ca trebuie sa invatam la nivel european ca, in momentul in care o zona devine mai saraca, o alta devine mai bogata, atragand atentia ca undeva lucrurile se rup.

“Eu am ridicat problema asta si la nivelul colegilor mei, ministrii de finante din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictiva sau de alta natura aceasta masura, dar asta este. Trebuie sa invatam la nivel european ca, cu cat o zona devine mai saraca, alta devine mai bogata, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie sa fie cu adevarat acea coeziune sociala, nu incarci si intaresti partea de Vest si lasi restul de Europa din fel de fel de conditii, in afara”, a spus ministrul Finantelor.

„In ce sens? Iar vad stiri ca Teodorovici vrea sa reformeze Europa. Nu domnule, permisul de munca sa fie acelasi ca si timp in toate statele. Nu mai ai voie, dupa primul permis, sa-ti reinnoiesti dreptul de munca, ca sa fii obligat sa migrezi in Europa. Asa, daca ajunge in Germania si tot primeste drept de munca, deci nu o sa se intoarca in veci in Croatia, Romania de unde a plecat. Maxim 5 ani si, la revedere, sa te duci in alta tara sa iti cauti loc de munca”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.