1.5 C
România
30 noiembrie 2021
Ministrul Fondurilor Europene vrea sa simplifice documentatia pentru programele europene: Avem ghiduri si de 600 de pagini!
Politica

Ministrul Fondurilor Europene vrea sa simplifice documentatia pentru programele europene: Avem ghiduri si de 600 de pagini!

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a declarat vineri, intr-o interventie la RFI, ca vrea sa simplifice ghidurile pentru beneficiarii programelor europene. Aura Raducu sustine ca „de multe ori, beneficiarii au fost indusi in eroare de niste prevederi din ghid pe care nu le-au inteles”, exemplificand ca sunt ghiduri si de 600 de pagini.

Aura Răducu afirmă că „importanţi sunt beneficiarii, pentru că ei sunt cei care de fapt implementează aceste programe europene, ei realizează proiectele, ei le implementează şi după aceea beneficiază de aceste proiecte, ei răspund şi ei realizează calitatea acestor proiecte”.

Întrebat dacă beneficiarii care se plâng că plăţile se fac greu şi că există blocaje în sistem au dreptate, ministrul Fondurilor Europene a răspuns: „Au dreptate beneficiarii, pentru că s-a creat un sistem extrem-extrem de dificil şi pentru verificarea acestor plăţi. Plăţile trec prin multe mâini, mulţi ochi se uită la documentaţie. Documentaţia este extrem de stufoasă”, a spus Aura Raducu.

Iti recomandam si: AFACERI LA SATE 2016. Fonduri europene pentru pensiuni agro-turistice, service-uri auto, ateliere de croitorie, cabinete medicale sau veterinare

„Pot să vă spun că au existat pe perioada anterioară şi chiar încercări pe această perioadă să avem ghiduri de câte şase sute de pagini, lucru pe care eu nu-l mai accept şi lucrăm efectiv pe aceste ghiduri pentru a le reduce şi a include lucruri cât mai clare şi un limbaj cât mai potrivit beneficiarilor, cât mai pe înţelesul oamenilor, pentru a evita multe din neregulile şi greutăţile întâmpinate. De multe ori, beneficiarii au fost induşi în eroare de nişte prevederi din ghid, pe care nu le-au înţeles bine şi aş vrea ca aceste ghiduri să fie într-un limbaj clar, potrivit oamenilor, pentru a putea realiza nişte proiecte bune şi importante pentru comunitatea lor”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Interviul audio poate fi ascultat pe site-ul RFI.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis a eliberat din functie mai multi magistrati, printre care Livia Stanciu si Alina Bica

Bogdan

Victor Ponta: Am promis un milion de locuri de munca pana in 2020. Vom indeplini acest obiectiv

Cristiana Petrariu Bota

Vosganian: SPLIT TVA vine pe fundalul unei situatii dramatice in care se afla Romania la veniturile fiscale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult