Ministrul francez al Ecologiei si-a anuntat demisia la radio, dezamagit de progresul greoi in ceea ce priveste atingerea tintelor climatice
Externe

Ministrul francez al Ecologiei si-a anuntat demisia la radio, dezamagit de progresul greoi in ceea ce priveste atingerea tintelor climatice

Ministrul francez al Ecologiei, Nicolas Hulot, și-a anunțat marți demisia, spunând că este dezamăgit de progresul greoi în ceea ce privește atingerea țintelor climatice, relatează Reuters și AFP.

”Iau decizia de a părăsi guvernul”, a declarat el la Radio France inter, după ce a mărturisit că se simţea ”complet singur” în guvern în ce priveşte responsabilitatea problemelor de mediu.

Acesta a spus că decizia sa este rezultatul unei ”acumulări de dezamăgiri” în legătură cu inadecvarea pașilor pentru combaterea schimbărilor climatice, apărarea biodiversității și abordarea altor amenințări la adresa mediului.

”Voi lua decizia cea mai dificilă din viaţa mea, nu vreau să mă mai mint, nu vreau să mai dau iluzia că prezenţa mea în guvern înseamnă că suntem la înălţimea acestor mize”’, a adăugat el.
Hulot, fostul prezentator TV și activist, a declarat în postul de radio France Inter că nu-i informase încă pe președintele Emmanuel Macron despre decizia sa de a demisiona.

”Ştiu că nu este foarte protocolar”, a admis el, invocând temerea că președintele Emmanuel Macron și premierul Edouard Philippe ar fi încercat ”încă o dată” să încerce să-l convingă să nu demisioneze.

Stiri pe aceeasi tema

Tratatul final de Brexit va fi semnat duminica la summitul UE. Anuntul facut de May si Juncker dupa intalnirea de ieri

Ioana Badulescu

Un avion British Airways a revenit pe aeroportul Heathrow

Corina Alexandru

Le Parisien, articol critic la adresa noastra: Romania, o bataie de cap suplimentara pentru Europa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult